Nagy fölénnyel nyerte az agrárkamarai választásokat a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), a hozzá csatlakozó szövetségeseivel együtt.

Ezzel semmilyen akadály nem maradt annak az útjában, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara valóban fejlődő pályára segítse az utóbbi években amúgy is látványosan teljesítő magyar mezőgazdaságot. Jakab Istvánt, az Országgyűlés alelnökét, a Magosz elnökét kérdeztük.

Az interjúban szó esik a földtörvény ügyében hazánkra nehezedő nyomásról, az Oroszország elleni embargó káros hatásairól és arról is, miért van szükség erős kamarára.

Egyre vadabb ötletek

Nagyjából ott tartunk, hogy vagy az európai politikai széljárás további megváltozásában reménykedünk, vagy az az utolsó esély, hogy a Tanácsban egy blokkoló kisebbséget lehet létrehozni, ezzel megakadályozva ennek az uniós jogszabálynak a számunkra kedvezőtlen formában történő elfogadását – mondta a Demokratának a brüsszeli tervek kapcsán Orbán Balázs, a Századvég kutatási igazgatója, a Migrációkutató Intézet főigazgatója.

Emellett részletesen foglalkozunk a kínai–európai kapcsolatépítésben rejlő magyar lehetőségekkel, valamint a német belpolitikai helyzettel és annak hatásaival is.

A Demokrata november 29-től kapható az újságárusoknál.