A Fidesz-frakció szóvivője szerint a választás tétje, hogy bevándorláspárti kormány lesz-e, amilyet az ellenzék akar, és végrehajtják a Soros-tervet, vagy marad a Fidesz, és az garancia arra, hogy a határzár is marad, és Magyarország is magyar ország tud maradni.

Halász János a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a pénteki brüsszeli európai uniós csúcs kapcsán arról beszélt: az Európai Unió új migrációs javaslatával szemben a magyar javaslat a határvédelmet helyezné az uniós gondolkodás középpontjába, nem a kötelező elosztást.

Úgy fogalmazott: Magyarországon is vannak olyan pártok, amelyek szerint le kell bontani a határzárat, és azt mondják, miért ne lehetne befogadni néhány menekültet, „ami egyébként több tíz- vagy akár százezer a családegyesítéssel együtt” első lépésként, aztán jönnének még többen.

Halász János szerint bizonyos nyugati politikusokat nem az európai értékek tisztelete jellemez, hanem a Soros-tervet akarják végrehajtani.

Úgy vélekedett: nyilvánvaló, hogy a migráció bizonyos emberek és csoportok érdeke. „Nem véletlenül dolgozott ki tervet Soros György”, őt nem érdekli, hogy bizonyos európai országokat, „a magyar kultúrát tönkreteszi”, valamint az sem, hogy „a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár”, és mióta a migrációs hullám elérte Európát, több százan haltak meg terrorcselekményekben – fogalmazott.

Halász János rámutatott, a Soros-szervezetek kézikönyvet adnak a migránsoknak és hazudozásra meg a törvények kijátszására tanítják őket. Arra, hogy a menekültügyi eljárásban mondják azt, pszichés nyomás alatt vannak, vallják azt, hogy homoszexuálisok, transzszexuálisok, mert így könnyebben megkapják a menekültstátuszt.

A Stop Soros törvénycsomagot azért tartja szükségesnek a kormány, hogy megteremtődjön ezen szervezetek pénzügyi átláthatósága – hangsúlyozta Halász János, jelezve, szerencsére a visegrádi négyek partnerek ebben és küzdeni fognak azért, hogy ez uniós állásponttá váljék.

MTI