A korábbinál korszerűbb mobil CT működik hétfő reggel óta az ajkai kórházban, a berendezés a végleges CT üzembe helyezéséig látja el a betegeket – tájékoztatta a Magyar Imre Kórház megbízott főigazgatója hétfőn az MTI-t.

Fotó: http://www.shutterstock.com/illusztráció

Nagy Zoltán emlékeztetett: az ajkai kórház, az Országos Tisztifőorvos Feladatokért Felelős Helyettes Államtitkárság határozata értelmében „a CT-berendezés életkora és képminőségi korlátai miatt betegbiztonsági okokból a CT diagnosztikai kivizsgálásra” július közepétől kezdődően július 23-ig a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházba irányította a betegeket, ahol az ellátást mindenkinek biztosították. Eközben az ajkai intézményben elhelyezendő új, korszerű berendezés beszerzésére tettek javaslatot.

Nagy Zoltán közölte: a kórház külső szolgáltatója által korábban üzemeltetett, elavult berendezést hétfőtől átmeneti időre felváltja, egy kamionban elhelyezett mobil CT, melyet a korábbi CT-labor mellett állítottak fel, így a betegeknek csupán néhány métert kell sétálniuk a berendezésig.

Tájékoztatása szerint a mobil CT felállítására azért volt szükség, hogy az ellátás a végleges műszer beszereléséig gördülékeny legyen. A 16 szeletes CT a korábbi egyszeletes berendezésénél nagyobb felbontású, jobb minőségű képalkotásra alkalmas – tette hozzá.

A korábbi berendezés bontását megkezdték, a mobil CT-hez hasonló paraméterekkel rendelkező, végleges diagnosztikai eszköz rövid időn belül megkezdi működését a kórházban – tudatta Nagy Zoltán.

MTI