Újgenerációs szakképző iskolák jönnek létre, komplett iskolafejlesztési programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a szakképző iskolák teljes körű tartalmi és külső megújítását is jelenti – mondta a Miskolci Egyetemen tartott előadásában Palkovics László, a tárca vezetője kedden.

Fotó: MTI/archív

A miskolci rendezvény az első eseménye volt annak a szakképzési és felnőttképzési tanévnyitó konferenciasorozatnak, amelyet a nemzeti szakképzési és felnőttképzési hivatal, valamint a szakképzési centrumok szerveznek.

Palkovics László közölte: arra törekszenek, hogy Magyarország 2030-ra Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Ehhez három területen – kreatív magyarok, innovatív vállalkozások, gyors és biztonságos közlekedési rendszer és energetika – majd háromszáz olyan akciót, intézkedést határoztak meg, amellyel a cél elérhetővé válhat. Palkovics László megemlítette azt a pilot projektet, amely Miskolcon valósulhat meg 6,5 milliárd forintos támogatással, és amelynek keretében kompletten átstrukturálják, átalakítják a szakképzés rendszerét.