A Kisgazdapártot is megkörnyékezte a Jobbik – erről számolt be Paulina László alelnök a Tényeknek – adta hírül az Origo.

Fotó: MTI, archív

Vona Gábor és Staudt Gábor egy kampányrendezvényen (Fotó: MTI, archív)

A párt alelnöke olyan dokumentumokat mutatott meg, amelyek azt tanúsítják, hogy a Jobbik különféle anyagi juttatásokat ajánlott fel a kisgazdajelöltek visszalépéséért cserébe. Van itt minden: Vonáék állnák az FKGP jogászainak munkadíját, a peres ügyeinek költségét, valamint a párt vidéki programját is támogatnák. A megállapodást magában foglaló szerződésen Szabó Gábornak, a Jobbik pártigazgatójának és Staudt Gábornak, a Jobbik képviselőjének a szignója díszeleg.

Annak fejében, hogy a Független Kisgazdapárt jelöltjei visszalépnek a helyi jobbikos javára, a Jobbik különféle anyagi ajánlatokat tett – ezt állította Paulina László a Tényeknek.

Fotó: MTI, archív

Szabó Gábor pártigazgató (Fotó: MTI, archív)

A Független Kisgazdapárt alelnöke hozzátette, hogy Szabó Gábornak, a Jobbik pártigazgatójának a feladata volt megkörnyékezni a kisgazdajelölteket, ezt személyesen intézte.

A Tényeknek kitálaló politikus szerint mind a két párt „illegálisan„ járt el. Itt van a Jobbik lefizetési botrányának újabb gyöngyszeme, következő állomása.

A szerződésbe foglalt megállapodás pontjai a következők:

  • A Jobbik a választás eredményétől függetlenül vállalja, hogy a Kisgazdák budapesti irodájának működési költéségét kifizetik.
  • A Jobbik átvállalja a Kisgazdapárt peres ügyeinek költségét és jogászainak a munkadíját.
  • A Jobbik anyagilag segíti a Kisgazdapárt vidéki programját
  • A Jobbik és a Kisgazdapárt közösen indul a 2019-es önkormányzati választáson.

Cserébe a párt visszalépteti jelöltjeit az országgyűlési választáson. Ezt egy záradékkal erősítették meg a szerződésben a felek:

A vállalások akkor lépnek hatályba, amikor az FKgP hivatalosan és sajtónyilvánosság előtt is bejelenti, hogy a 2018-as országgyűlési választásokon a Jobbik Magyarországért Mozgalmat támogassák tagjaik, szavazóik, és ezzel párhuzamosan visszalépteti a nyilvántartásba vett kisgazdajelölteket a jobbikos jelöltek javára.

A megállapodást magába foglaló szerződést az FKgP alelnöke szerint Szabó Gábor, a Jobbik a pártigazgatója és Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője írta alá.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el az Origo oldalán.

demokrata.hu

//tenyek.hu/neoplayer/tv2/embed/257811_korrupcios-visszalepesek.html