Az utóbbi egy hétben azt látni, hogy az ellenzék felszámolta magát és a törpepártok képviselői úgy próbálnak viselkedni, mint a Hupikék törpikékből ismert Aprajafalva lakói. Ott van Törperős, Okoska, rengeteg Törpilla, Dulifuli. Az embernek kacagni van kedve ezeken az extrém megnyilvánulásokon – így reagált Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának keddi adásában arra, hogy ellenzéki politikusok egy csoportja minden színészi képességét latba vetette annak érdekében, hogy az MTVA épületében magukra öltsék az áldozat szerepét.

Fotó: MTI (szerk.)

Fotó: MTI

Deutsch Tamás szerint a magukat ellenzéki politikusoknak tartó, „szuboptimális mentális állapotban lévő emberek” láthatóan a kezükben lévő összes okos eszközt bután használják. Hozzátette: az egyik „sztár mellékszereplő”, Bangóné Borbély Ildikó el is mondta, hogy miként akarják manipulálni a közvéleményt. 

A kormánypárti politikus kiemelte, azokról az ellenzéki képviselőkről van szó, akik a FIDESZ-KDNP képviselőin folyamatosan a jogállam érvényesülését kérik számon, ugyanakkor parlamenti képviselői minőségükben az Országgyűlésben a legelemibb szabályrendszereit is lábbal tiporják. 

Deutsch Tamás az erőszak bármely formáját elfogadhatatlannak tartja és szerinte teljes képtelenség, hogy a rendet fenntartani hivatott rendőrökkel szemben a tüntetők durva erőszakot alkalmaznak.

„Érdekes, hogy amelyik oldalon ott vannak a gyurcsányisták, mindig azon az oldalon van erőszak” – tette hozzá.