Szijjártó Péter exkluzív interjút adott a Breitbart nevű jobboldali amerikai hírportálnak. A videós beszélgetés pénteken jelent meg.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Magyarország anyagi támogatással segíti az üldözött keresztény közösségeket. A kormány előnyben részesíti a keresztények megsegítését, mivel „keresztény ország vagyunk és ezt hangsúlyoznunk is kell. A mainstream liberális média nyomása alatt bátornak kell lenni ahhoz, hogy ezt kimondja valaki.” – mondta a külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: Magyarország felelősséget érez a világ keresztényeiért. „Ha nem mi, akkor ki fogja őket megvédeni? – tette fel a kérdést Szijjártó Péter.

Amikor a Közel-Kelet helyzetéről van szó, az Európai Unió külügyminiszterei sokszor kardoskodnak a vallási kisebbségek megsegítése mellett, ám a tetteik elmaradnak. „A képmutatás sajnos még mindig jellemző” – mondta Szijjártó.

A cikkhez írt kommentek szinte kivétel nélkül mind Magyarországot dicsérik. Páran csak annyit írtak, hogy Isten áldja Magyarországot, sokan azonban hosszabban is kifejtették véleményüket.

„Isten áldja Szijjártó Pétert! Lelkesen imádkozom azért, hogy más vezetők is kövessék Önöket, uram” – írta egy hozzászóló. „Magyarország a szabadság világítótornya Európában” – tette hozzá egy másik felhasználó. Valaki azt írta, hogy legközelebb Magyarországra megy nyaralni.

„Bravó, Szijjártó úr, végre valaki, aki bátran kimondja azt, amiről már évek óta beszélni kellene. Európa és USA, hol vagytok? A politikai korrektség cicája elvitte a nyelveteket?” – írta egy hozzászóló. A Des nevű nyugat-európai kommentelő pedig felhozta, hogy ugyan Magyarország EU-s támogatását részben a nyugati országok finanszírozzák, „Magyarország minden pénzt megér”.