Szanyi Tibor felháborodottan osztott meg egy képet Facebook-oldalán az Országház előtti betlehemről.

A politikus azon méltatlankodott, hogy a betlehemből hiányzott a kis Jézus:

A gyerekeimmel kimentünk nézelődni az Országgyűlés elé…Erre mit látunk? Nincs Jézus…

 – írta a szoci EP-kéviselő. A hozzászólók kapva kaptak a lehetőségen, hogy kifejtsék, Orbán Viktor és a Fidesz áll a rejtély mögött, ők lopták el a szobrot. Mások szerint majd az ártatlan George Sorosra fogják terelni a gyanút, csak ki kell várni.  

A megoldás persze roppant egyszerű: azért nincs a kis Jézus az országházi betlehemben, mert nem született még meg. A kis Jézus hagyományosan csak szentestén, a Megváltó születésének napján kerül a jászolba. Erre a tényre néhány hozzászóló megpróbált rávilágítani, de ez nem zavarta sem Szanyi Tibort (aki azóta sem törölte bejegyzését, és nem is reagált ezekre a megjegyzésekre), sem fröcsögő híveit, akik tovább szidták a miniszterelnököt.

Szanyi Tibor betlehemi akciójáról az igazi prolik juthatnak eszünkbe, akik lényegét Szentesi Zöldi László sebészi pontossággal határozta meg korábbi írásában: hőbörgés, irigység, hazudozás, igénytelenség, sunyiság, rosszindulat.

A gyerekeimmel kimentünk nézelődni az Országgyűlés elé…Erre mit látunk? Nincs Jézus…

Gepostet von Szanyi Tibor am Sonntag, 3. Dezember 2017

Szanyi ezzel a lépésével felzárkózott Gyurcsány Ferenc mellé, aki azt mondta: „bérmálkoztam is egy darabig, ahogyan kell”. (Lásd: alábbi videó) Ilyen az, amikor a szocik megpróbálnak okosabbak lenni a keresztényeknél, miközben azt sem tudják, hányadikán van elseje.  

demokrata.hu