Szakítóversenyt hirdet a Momentum

Képernyőfotó: Momentum Facebook-oldala

A Momentum plakáteltávolító versenyt hirdet, mert attól tart, hogy fizetniük kell kint maradt plakátjaik eltávolításának költségeit. 

 

Nagyon-nagyon meg fog minket bírságolni az összes önkormányzat Magyarországon.

– aggodalmaskodik Fekete-Győr András pártelnök. Plakáteltávolító innovatív kezdeményezésük oka az, hogy közeleg az előírt dátum, amikorra el kell takarítaniuk lila ragaszaikat: 

Mint ismeretes, a választási törvény szerint a szavazás napjához képest egy hónapon belül, tehát május 8-án 16 óráig kell eltüntetni a választási plakátokat. A jogszabály szerint a plakátot annak kell eltávolítania, aki azt elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték. Az önkormányzatok a határidő lejártát követően maguk is eltávolíthatják plakátokat, majd annak költségét kiszámlázhatják.

A nyakukon lévő határidő miatt így versenyt hirdettek az úgynevezett Momentum-generáció számára, amelynek mottója: 

Segíts nekünk, szakíts velünk!

Kétértelmű felhívásukat volt, aki máshogy értelmezte, és jelezte, ő tényleg szakítani fog a párttal, mert elege van belőlük. 

Folytatódik a #szakítsvelünk verseny! Már csak 3 napunk van eltávolítani az összes csíkplakátot a közterületekről. Ezért versenyt hirdettünk: segíts nekünk, szakíts velünk, szedd le te a legtöbb momentumos csíkplakátot, és nyerj egy exkluzív sörözésért!

Két nappal korábbi bejegyzésükből az is kiderül, mi adja a sörözés exkluzív jellegét:

Aki a legtöbb plakátot leszedi, az egy exkluzív sörözést nyer egy elnökségi tagunkkal!

Ez ám a nyeremény! A versenyen való indulás feltétele szelfit küldeni a „zsákmánnyal”.

Ezt mindenképpen el kell végeznünk, mert »naon« fontos.

– szól Fegyőr meggyőző érvelése. Emellett persze a nyeremény is roppant kecsegtető, ám Fegyőrék érezhették, e feladat komoly kihívás lehet követőik számára, mert noha mások plakátjait összematricázni már rutinfeladat, ám saját ragaszt eltávolítani olyan erőpróba, amire talán nincs mindenki felkészülve. Fegyőr így egy oktatóvideót is készített, hogy kitanítsa híveit: hogyan is kell leszedni egy plakátot.

Na, sziasztok! Itt vagyunk egyik nagyon jó barátunk, a momentumos csíkmatrica mellett

– indul a színvonalas oktatófilm, amelyben megnézhetjük, hogyan nem érdemes plakátot leszedni. Ugyanis Fegyőr nincs a helyzet magaslatán, csak szerencsétlenkedik. A Momentum elnöke, mivel elfelejtett spaklit is magával vinni, csak kis darabokban tudja letépkedni a lila plakátot. (Ez azért is figyelemreméltó húzás, mert a párt már csütörtökön listát közölt a plakáteltávolító menetfelszerelésről, amelyben első helyen említik a spaklit.) Bénázása közben azért arra van ideje, hogy az LMP-n élcelődjön:

őket most nem bántjuk, bántják őket mások eleget

– mondja a vigyorgó pártelnök.

Felkészületlenség, dilettantizmus és kioktatás, a másik pártba való belerúgás – az ellenzék ott folytatja, ahol a választás előtt abbahagyta. 

demokrata.hu