Hatékony védelmet nyújtott a Fidesz Magyarországnak a „Stop Soros” törvénycsomaggal, amely vasárnap lépett hatályba – jelentette ki Bajkai István, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Azt mondta, erős felhatalmazást és jogi eszközöket kaptak az igazságszolgáltatási szervek, hogy fel tudjanak lépni azokkal szemben, akik az illegális bevándorlást szervezik, pénzelik, és végső soron a törvények kijátszására biztatják, tanítják a migránsokat, és eredményesen meg tudják védeni az országot tőlük.

A Soros-hálózat változatlan intenzitással és eszközökkel arra törekszik, hogy Európát elárasszák a bevándorlók, a kontinens kevert népességűvé váljon – hangoztatta Bajkai István. A hálózat eszközei között szerepel, hogy legális útvonalakat követel a migránsoknak, sőt attól sem riad vissza, hogy a törvények kijátszására biztassa őket – nyomatékosította, hozzátéve: az illegális határátlépés sem áll tőlük távol.

A Fidesz képviselője kiemelte, hogy ezt nem fogják elnézni: a „Stop Soros” törvénycsomag értelmében bűncselekménynek minősül az illegális bevándorlás szervezése, amelyet alaphelyzetben elzárással, súlyosabb esetben pedig akár börtönnel vagy kitiltással büntetnek.

Bajkai István úgy fogalmazott: a törvénycsomag szavazásánál látták, hogy az ellenzék jelentős része bevándorláspárti, támogatja a Soros-hálózat embereit. Azt mondta, a történelemben megfigyelhető, hogy a baloldal, ha teheti, mindig a magyarsággal szemben foglal állást, nem fontosak neki a magyarok érdekei. A baloldal kész volt a jogszabály megakadályozására, hogy lehetővé váljon a migráció.

A baloldal Magyarország helyett a Soros-hálózat „ügynökeit”, valamint a bevándorlókat választotta – jelentette ki. A Fidesz ezzel szemben megvédi az országot, a nagyobbik kormánypártnak Magyarország az első – hangsúlyozta.

Kérdésre Bajkai István megerősítette, hogy vasárnaptól az igazságügyi szerveknek alkalmazniuk kell az új jogszabályt, még hatékonyabban kell végezniük a tevékenységüket. A rendőrség felkészült – hangoztatta.

Egy másik kérdésre a fideszes képviselő arról beszélt, hogy számítanak további külföldi támadásokra, de felkészültek ezekre. Azt mondta, Soros György és emberei változatlanul arra törekszenek, hogy lejárassák Magyarországot, nemzetközi fórumokon is fellépjenek ellene.