Miskolc lendületben van: a város gazdaságilag erős és sikeres, újabb és újabb cégek települnek ide, évről évre csökken a munkanélküliség, felívelőben van a turizmus, folyamatosak a fejlesztések. A tavalyi év eredményeiről, az elvégzett munkáról a múlt heti évértékelő ünnepségen adott számot Kriza Ákos polgármester.

Összeállításunkban interjút olvashatnak Hubay Györggyel is, aki az önkormányzat rendészeti bizottságának elnökeként különösen büszke arra, hogy a városban jelentősen javult a közbiztonság az elmúlt években. Április nyolcadikán az egykori négyszeres magyar bajnok kerékpáros lesz a Fidesz–KDNP jelöltje a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 2-es választókerületben.

További témáink:

Hadházy Ákos másik élete

Labilis idegrendszerű ember, akinek az apja kövezte ki az utat, és aki vérbeli spion módjára, éveken keresztül titokban rögzített hangfelvételekkel lépett ki a nyilvánosság elé. Furcsa szokások, zűrös gazdasági ügyek, nagyravágyás és bosszúálló, gyűlölködő természet. Ő Hadházy Ákos, az LMP állócsillaga. Szekszárdon és Budapesten beszélgettünk róla ismerőseivel, egykori és mai politikustársaival.

A demokrácia ünnepe

Reményt kaptak, elhiszik, hogy erősek lettek, és a mi álmunk szertefoszlott. Mutassuk meg, hogy vagyunk egypáran! – ezekkel a szavakkal hirdette meg a Sajtóklubban Bayer Zsolt a következő, immár hetedik Békemenetet. A gyülekező március 15-én 12 órakor lesz a Bem-szobornál, majd a menet átvonul a Kossuth térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet 14 órakor. A Békemenet szervezőit és közéleti személyiségeket kérdeztünk arról, miért tartják fontosnak az újabb felvonulást.

Az aranykor krónikája, 5. rész

Egészségügy: az újraélesztés megtörtént

Augiász istállója rokokó palota volt ahhoz képest, amit 2010-ben a Fidesz–KDNP-kormány örökölt egészségügyi ellátórendszerként. Eladósodott, lepukkant, gyengén felszerelt kórházak és rendelőintézetek, átláthatatlan várólisták, összekuszált betegutak, betöltetlen háziorvosi praxisok: nagyjából ez a romhalmaz várt megoldásra. Az elmúlt nyolc év lépéssorozatát érdemes számba venni azért, hogy tudjuk: milyen messzire jutottunk azóta.

A Demokrata március 7-től kapható az újságárusoknál.