A Fidesz-frakció szerint a szocialisták azért támadják a miniszterelnököt, mert ők a „Soros-terv” végrehajtására készülnek.

Fotó: MTI, archív, szerk.

A Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) hétfői nyilatkozatára reagáló közlemény szerint a szocialisták nyíltan beismerték, hogy le fogják bontani a kerítést, készek végrehajtani a kvótát és be fogják engedni a bevándorlókat az országba. Botka személyesen tett ígéretet a kerítés lebontására – áll a közleményben.

A szocialistákat sem ma, sem kormányzásuk ideje alatt nem érdekelte a magyar családok biztonsága. Családok százezreit tették tönkre a megszorításokkal, az adóemelésekkel, a devizahitelekkel, a munkanélküliséggel. Amit csak lehetett, elvettek a gyermekes családoktól: a családi adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményeket és a gyermeknevelési támogatásokat is, ráadásul rászoruló gyermekek százezreit hagyták étkezési ellátás nélkül – fogalmaz a közlemény.

Bangóné Borbély Ildikó hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt: Orbán Viktor miniszterelnök csak a Magyarországot és a magyar társadalmat feszítő súlyos problémákról – az egészségügy katasztrofális helyzetéről, a szétvert oktatási rendszerről, a gazdaságot feszítő munkaerőhiányról, a több százezer fiatalról, aki megélhetési problémák miatt dolgozik külföldön – nem beszélt Tusványoson.

MTI