Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője azt mondta interpellációjában: a kormány legnagyobb ellensége a valóság, hiszen az ellenzék bármit kérdez, a kormány képviselői vagy „sorosoznak vagy brüsszeleznek”.

Az ellenzéki pártoktól azt kérte, támogassák a devizahitelesekről szóló parlamenti vitanapot, mert százezrek várják, hogy ügyükről az Országgyűlés tárgyaljon.

Szerinte a miniszterelnök nem hajlandó tudomást venni a magyar emberek valóságáról, miközben például az emberek négyötödének gondot okoz egy váratlan kiadás. Soros György-plakátokkal nem lehet jóllakni, ebből nem lehet téli cipőt vásárolni a gyereknek – fogalmazott az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki a kormányváltást akaróknak azt üzente: „én valóságban élek, és a valóság a mi oldalunkon áll”.

Rétvári Bence ugyanakkor azt mondta: a valóság az, hogy a Momentum nagyon az LMP sarkában van, ezért muszáj radikálisabb hangot megütni a Parlamentben. Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány munkahelyteremtéssel és adócsökkentéssel küzd a szegénység ellen, és pár éve, 2012-ben még 2,5 millióval több ember mondta, hogy egy váratlan kiadás gondot okozna neki.

MTI