A szocialisták annak érdekében, hogy Soros György érdekeit védjék, már megint szemrebbenés nélkül hazudnak,  úgy táncolnak, ahogy Soros fütyül – reagálta a Fidesz-frakció Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnökének kijelentéseire.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Bárándy Gergely fővárosi sajtótájékoztatóján azt mondta, az MSZP szerint a Fidesz orosz mintára újabb támadást indít a civil szervezetek ellen, és a civilek elleni intézkedéseket a nagyobbik kormánypárt „aljas és sunyi módon” a 2018-as költségvetést meglapozó törvényekben rejtette el.
    
A Fidesz-frakció reagálásában az olvasható, a külföldről pénzelt szervezetek átláthatóságáról szóló magyar törvényjavaslat amerikai mintára készült, célja az érintettek körének nyilvánossá tétele, mert a magyar embereknek joguk van tudni, mely szervezeteket finanszírozzák külföldről.
    
A kormánypárt szerint Magyarországon több olyan szervezet van, amely befolyásolási kísérleteivel veszélyezteti az ország nemzetbiztonságát és szuverenitását. 
    
Hozzátették, hogy a szintén parlament előtt lévő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről szóló törvényt módosító javaslatnak – ahogy azt az MSZP is pontosan tudja – legfőbb célja, hogy a civil szférát és a helyi civil szervezeteket is megerősítse. 
    
A szocialisták által összehordott állításoknak semmi köze a valósághoz – zárták a reagálást.

MTI