Sértődötten gratuláltak a Liberálisok Tóth Bertalan elnöki kinevezéséhez.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Fotó: MTI, archív

Reméljük, Tóth Bertalan meg tudja állítani az MSZP zuhanását címmel adott ki közleményt Fodor Gábor pártja.

A Liberálisok gratulálnak és sok sikert kívánnak az MSZP új elnökének, egyúttal bízunk benne, hogy Tóth Bertalannak sikerül megállítania a baloldali párt további zuhanását. A Liberálisok szerint Tóthnak egyedül akkor lesz esélye sikerre vezetnie az immár 10 százalék alá süllyedt pártját, ha nem vádolja és rágalmazza a jövőben hazugságokkal korábbi szövetségeseit és partnereit. Az áprilisi eredményekből egyértelműen látszik, hogy a szocialisták önállóan nem fogják tudni leváltani a Fideszt. A győzelmemhez szükséges, sikeres szövetségpolitikát viszont csak őszinteségre lehet építeni

– írja a párt közleményében.

Aztán jön a libsi panaszáradat:

Ezért tartjuk szerencsétlennek, hogy Tóth Bertalan első elnöki beszédében a Magyar Liberális Pártot valótlanságokkal támadja, pedig az MSZP frakcióvezetőjeként ő is részese volt annak a megállapodásnak, amit aztán a baloldali pártok nem tartottak be, és ami miatt végül Bősz Anett távozott a Párbeszéd frakciójából. Tóth Bertalan a szocialisták és a szövetség egyik fontos vezetőjeként gondoskodhatott volna róla, hogy saját pártja és a Párbeszéd betartsa a velünk kötött megállapodást.

Majd szokás szerint magyarázzák a bizonyítványukat:

A Liberálisok azután mondtak le a frakcióval járó előnyökről, hogy kiderült, szövetségeseink minket megkerülve, a fejünk felett hozzák meg a ránk is vonatkozó döntéseket, és nem tartják magukat az írásos szerződésekhez sem. Bízunk benne, hogy Tóth a felelősség elhárítása helyett a jövőben az őszinteség útját választja majd. Mert egyedül így lesz esélye újra sikeressé tenni az MSZP-t, ehhez sok sikert kívánunk neki!