Fotó: MTI/Balázs Attila

Megkezdte a nyíregyházi vitorlázórepülőgép-baleset vizsgálatát a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Közlekedésbiztonsági Szervezet – közölte a tárca szombat délután az MTI érdeklődésére. A balesetben a pilóta életét vesztette, más nem sérült meg.

Az NFM tájékoztatása szerint a szakmai vizsgálat nem a vétkesség vagy a felelősség megállapítására irányul, célja a baleset okainak feltárása, a későbbi hasonló események megelőzése. Arról, hogy meddig tart a vizsgálat, egyelőre nem volt információja a tárcának.

A vitorlázó repülőgép szombaton, kora délután zuhant le Nyíregyházán, egy wellness-szállodának, borkereskedésnek és öltönyháznak is otthont adó szolgáltatóház oldalsó bejárata mellett, a kapubejáró közelében. A roncsok a Tokaj felé, illetve a repülőtérre vezető, forgalmas Rákóczi utcától húsz-harminc méterre, a telephely udvarában szóródtak szét – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a motor nélküli repülőgépet vezető pilóta testét a mentők és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók emelték ki a roncsból. Az MTI információi szerint a balesetben egy 48 éves püspökladányi férfi vesztette életét, aki a Nyíregyházi Légisport Egyesület tagja volt.

MTI