Fotó: MTI/Fővárosi Állat- és Növénykert (archív)

Európa legjobb szabadidős épületének választották a Fővárosi Állat- és Növénykert legjelentősebb fejlesztését, a Pannon Park Biodómot az International Property Awards nemzetközi ingatlanszakmai díjátadón. 

Fotó: MTI/Fővárosi Állat- és Növénykert (archív, illusztráció)

Ez a Liget Budapest Projekt épületeinek második nemzetközi elismerése, miután a Néprajzi Múzeum a versenyen Világ legjobb középülete díjat nyerte el.

A Biodómot tervező Paulinyi-Reith & Partners (P-RP) szerdai közleménye szerint a projekt fővállalkozója, a Market Építő Zrt. a legmodernebb mérnöki, tervezői és kivitelezői megoldásokat alkalmazza. A kategóriagyőztes épület belseje a lehető legtermészetesebb környezeti feltételeket biztosítja a társaság elnök-vezérigazgatója szerint. Paulinyi Gergely a P-RP tervezési alapelvének nevezte a fenntarthatóságot és az innovatív szemléletet, és hozzátette, hogy a dombszerű csarnokszerkezetet télen-nyáron alkalmas egy zárt ökoszisztémaként működő élővilág bemutatására. Reith András fenntarthatóságért felelős igazgató kiemelte a korszerűbb technológiákat és tervezési eszközök jelentőségét, mivel ezek a legkedvezőbb megépíthetőséget és látogatói élményt biztosítják – olvasható a közleményben

A 17 ezer négyzetméteres közösségi tér a Kárpát-medence ősi élővilágát fogja bemutatni állatokkal és növényekkel benépesítve. A Pannon Parkkal a Paulinyi-Reith & Partners ötödjére kapta meg az International Property Awards elismerését. Korábban a Corvin Sétányt a legjobb európai vegyes funkciós fejlesztésnek választották, a Buddha-Bar Hotel a legjobb szállodai belsőépítészet kategóriában nyert, idén pedig a Budapest ONE-t és az Etele Plazát díjazták mint saját tervezésű projektet.