Egy neobolsevista társaság randalírozott a Kossuth téren, akik éppen olyanok, mint történelmi elődjeik. Ez a csőcselék pontosan ugyanazt a magatartást tanúsítja az utcán, amit a Parlamentben az ellenzék – mondta a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban Kövér László, az Országgyűlés elnöke. 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Leszögezte azonban, hogy teljes egészében nem azonosítja ezt a csőcseléket azokkal a békés tüntetőkkel, akik talán őszintén elhitték az ellenzék hazugságát, hogy itt most majd halálra lehet dolgoztatni az embereket. Kövér László szerint nem kérdés, hogy a fővárost feldúló tüntetők és az ellenzék hangadóit egy nemzetközi hálózat mozgatja. 

– Nem a talaját vesztett magyar baloldal és a magyarok többsége között zajlik a háború. Az egész világon folyik egy permanens összecsapás, ami eddig csak összeesküvés-elméletek formájában volt ismert – érvelt a házelnök, leszögezve, hogy aki ebben részt vesz, az hazaáruló. 

Az interjúban megkérdezték Kövér Lászlót a baloldal 1919-es romantikájáról, a Tanácsköztársaság áldozatainak helyreállítandó emlékművéről, a Románia és a V4-ek közötti brüsszeli ékverésről és arról is, hogy a Fidesz Országos Választmányának elnökeként mit vár el a párt helyi vezetőitől.

A teljes cikket erre a linkre kattintva olvashatják el.