A Fidesz szerint Niedermüller Péter DK-s európai parlamenti (EP) képviselő példája  pontosan mutatja, miről döntünk a jövő évi EP-választáson.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán, archív, illusztráció

A nagyobbik kormánypárt szombat délután az MTI-hez eljuttatott közleményében a DK-s politikus nyilatkozatára reagált, aki arról beszélt: a Merkel-Orbán-találkozó is arra világított rá, hogy a 2019-es EP-választáson a szavazóknak egy humánus, a liberális demokráciára épülő nyitott unió vagy egy kerítésekkel és falakkal körülvett, bezárkózó, autoriter jövő között kell választaniuk.

A Fidesz közleményében azt írták: Niedermüller Pétert „Soros megbízható szövetségeseként tartják számon az EP-ben”, aki eddig minden bevándorláspárti brüsszeli döntést, állásfoglalást megszavazott, rendszeresen részt vesz a Magyarország elleni támadásokban, sőt – mint hozzátették – „aktívan előkészíti azokat”; támogatja a migránsok kötelező betelepítését és ezen a héten éppen a migrációt segítő Soros-szervezetek büntethetősége ellen írt alá nyilatkozatot.

A jövő évi EP-választáson az Európát védelmező, illetve azt bevándorlókontinssé tevő politika között kell választani – hangsúlyozták a közleményben.