Betiltották az Orbán-Erdogan találkozó elleni tüntetésünket – panaszolja a Demokratikus Koalíció (DK).

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Demokratikus Koalíció a napokban életbe lépett gyülekezési törvénynek megfelelően jó előre bejelentette a Rendőrségen, hogy az Ellenállás keretében tüntetni fog Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan török elnök találkozója ellen. Mivel információink szerint a kormány a függetlenségét frissen elveszteni látszó MTA-ra is szervezett a török elnökkel egy látogatást, a DK az Akadémia épülete előtt akart tüntetni az illiberális diktátortalálkozó ellen

– írja a Gyurcsány-párt közleményében. A rendőrség viszont nem engedélyezte, megtiltotta a legújabb DK-s tüntetést, tekintettel arra, hogy nemzetközileg védett személy érkezik a fővárosba. A DK szerint ez azt jelenti,

Az Orbán-rendszer egy saját népét börtönbe záró illiberális diktátor nyugalma kedvéért korlátozza az európai magyarok jogait.

Gyurcsányék azonban nem adják fel, és azon túl, hogy folyamatos, az egész ország területére kiterjedő tüntetésre készülnek, kijelentik:

Ha a gyülekezésünket korlátozzák, akkor máshogy fogjuk a két diktátor tudtára adni, hogy ellenséges területen, az Európai Unióban vannak.

„Az európai magyarokat nem lehet elhallgattatni ”– reagált Facebook-oldalán a párt elnöke, aki mellékelt egy, a rendőrségi döntésről készült szkennelt képet is bejegyzéséhez. 

Íme a rendőrségi határozat arról, hogy az európai magyaroknak megtiltják, hogy tüntessenek az illiberális…

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Sonntag, 7. Oktober 2018