A Párbeszéd az Alkotmánybíróságon készül megtámadni a hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabályt. Az ellenzéki párt azt kifogásolja, hogy a hatóságok megsemmisíthetik a hajléktalanok lefoglalt vagyontárgyait.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz a hajléktalanok és nem a hajléktalanság ellen hirdetett háborút.

„Kifáradt az eddigi ellenségkép”, a fideszes kommunikátoroknak a „nem létező migránsok, a szerencsétlen, Magyarországon nem is járó menekültek helyett” új ellenségre van szükségük, ezért összehangolt támadást kezdtek a hajléktalanok ellen – mondta a politikus.

A Párbeszéd mindezzel szemben önkormányzati lakások felújítását és kiutalását, valamint az alapjövedelem bevezetését javasolja.

Tordai Bence úgy véli, a Fidesz alaptörvényellenesen cselekszik, ezért fordulnak az Alkotmánybírósághoz. Az alkotmánybírósági beadványhoz ötven képviselő támogató aláírására van szükség, a Párbeszéd a tervek szerint még hétfőn megkezdi ezek összegyűjtését.

A kormány a hajléktalanok ellen küzd, nem a hajléktalanság ellen

A kormány a hajléktalanok ellen küzd, nem a hajléktalanság ellen. 👉 Tordai Bence ❎ #Párbeszéd

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Montag, 15. Oktober 2018