Morvai Krisztina bejelentette, 2019-ben véget ér politikai pályafutása, sem a Jobbikkal, sem más párttal nem tervez együttműködni – írta sajtóközleményében az EP-képviselő.

Morvai Krisztina pénteken közzétett közleményében említést tesz a 2006-os eseményekről, „az 1956-as Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulóján lezajlott tömeges és kirívó súlyú emberi jogi jogsértésekről”:

E jogsértéseket a balliberális politikusok, „értelmiségiek”, újságírók – kevés kivétellel – azóta is tagadják, illetve bagatellizálják. Nem ismerték el felelősségüket, nem kértek bocsánatot a magyar nemzet méltóságának sárbatiprásáért. Ennélfogva nem tudok egyetérteni azzal, hogy a Jobbik, mint „2006-os párt” látványosan közeledik ezekhez az erőkhöz. Nem tudok egyetérteni azzal sem, hogy olyan politikai erők szövetkezzenek a 2018. évi választásokra, illetve Magyarország irányítására, akiket semmi más nem köt össze, mint a Fidesz és Orbán Viktor elleni szenvedélyes gyűlölet.

A képviselő közleményében kitért a Soros-tervre is:

Hasonlóképpen nem értek egyet az EU migrációs politikája miatti, Magyarországra leselkedő veszély eljelentéktelenítésével, s a nemzetben gondolkodást leváltani szándékozó „nyílt társadalom-terv” (egyszerűsítve: Soros-terv) létének tagadásával.

Morvai Krisztina kiemeli, ellenzi ezeket a folyamatokat, illetve a Jobbik szerepvállalását e folyamatokban. Egyúttal rögzíti: „sem az ezzel kapcsolatos döntésekbe, sem egyéb érdemi döntésekbe legalább három éve nem von be a párt, így azokért felelősséget vállalni nem tudok”.

A politikus hangsúlyozza, a Jobbik régi elvei feladásából adódóan nem vállalna jelöltséget vagy más politikai tisztséget a párt színeiben.

Ha a magyar jogszabályok lehetőséget adnának arra, hogy egyénileg bármely párttól függetlenül induljak a 2019-es EP választáson, valószínűleg megtenném, hiszen úgy érzem, szükség lenne a munkámra. Ilyen jogszabályi lehetőség azonban nincs. Politikai pártokkal nem szeretnék együttműködni − téves tehát az a feltevés, hogy a Fidesztől várok valamiféle felkérést.Politikai pályafutásom tehát – s ennyiben igazak a találgatások – 2019-ben véget ér.

Dr. Morvai Krisztina EP képviselő sajtóközleményeSzámos hír és találgatás látott napvilágot a Jobbikkal való…

Gepostet von Morvai Krisztina am Freitag, 1. Dezember 2017

A teljes közleményt a képviselő honlapján IDE kattintva olvashatják el. 

demokrata.hu