Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője arról beszélt napirend előtt, hogy az MSZP benyújtotta azokat a javaslatokat, amelyek megakadályozhatnák, hogy a Sargentini-jelentés miatt megbüntessék Magyarországot, azonban ezeket a Fidesz nem támogatta.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezért innentől minden kilakoltatásért, minden orvoshiány miatt bekövetkezett halálesetért, minden elvesztett támogatásért Orbán Viktor és az urizáló fideszes elit a felelős – jelentette ki.

Közölte: mától a Fidesz a tagadás és a kiváltságok pártja, mert nemet mondott a jogegyenlőségre, a korrupció felszámolására, a tudomány szabadságára és a munkavállalók jogaira, a családok és az időskor támogatására, ugyanakkor ragaszkodik kórházi VIP-ellátásához és megakadályozza a visszaélések feltárását. 

Dr. Tóth Bertalan felszólalása élőben a Parlamentből

Gepostet von MSZP am Montag, 15. Oktober 2018

Dömötör Csaba államtitkár úgy vélte: óriási a szakadék az MSZP és a baloldal szavai és tettei között, hiszen amíg kormányon voltak megduplázták a munkanélküliséget, sokszorosára emelték az energiaárakat, iskolákat és kórházakat zártak be és bevezették volna a vizitdíjat. Hol volt ez érző szív, amikor a devizahitelezés csapdájába kergették a családokat vagy amikor 80 százalék fölé emelték az államadósságot? – tette fel a kérdést.