Menekültstátuszt kapott korábban az az afgán férfi, aki szilveszter éjjel garázdálkodott a Keleti pályaudvarnál. Arról honlapunknak nincs információja, hogy ténylegesen mióta tartózkodik az ország területén, de úgy tudni, hogy a migrációs válság kezdetekor már hazánkban volt.

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Fotó: MTI, archív, illusztráció

A médiában M.M. néven ismertté vált huszonnégy éves afgán férfi december 31-én 22 óra 30 perckor ittas állapotban szóváltásba keveredett egy párral. „A szóváltást tettlegesség követte, melynek során a támadó a pár mindkét tagját megütötte. A pár férfi tagja arcul ütötte az afgán fiatalembert, akinek ettől eleredt az orra vére” – írta a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya.

A pár ezután egy BKK-buszra menekült, de a migráns ekkor sem állt le, felszállt utánuk. Az agresszív férfit végül a buszsofőr felszólította, hogy hagyja el a járművet. A dühös afgán ezt követően több alkalommal ököllel megütötte, illetve megrúgta a busz szélvédőjét és első ajtaját, amitől a szélvédő berepedt. Még a helyszínen elfogták – a rendőri intézkedésnek is ellenállt.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az afgán férfit garázdaság és rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban – az elfogásától számított harmadik napon – bíróság elé állította. A január harmadikai tárgyaláson a férfit bűnösnek nyilvánították és 180 óra fizikai munkakörben végzendő közérdekű munka büntetésre ítélték.