A VII. kerületi Fidesz döbbenten vette tudomásul, hogy péntekre virradóra ismeretlenek megrongálták az iroda külsején elhelyezett nemzeti jelképeket és megtaposták a nemzeti lobogót. A párt helyi szervezete megtette a feljelentést – adta hírül az Origo.

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

A portál szerint a támadók – feltehetőleg a választási kampány részeként – meggyalázták az iroda külső falára kihelyezett nemzeti lobogót. A Fidesz VII. kerületi szervezete közleményében azt írta: elutasítja és riasztónak tartja azt, hogy a kampány ennyire eldurvult és hogy a politikai ellenfelek semmilyen módszertől, erőszaktól nem riadnak vissza olyan időket idézve, amikor a nemzeti érzés sárba tiprása a bolsevista-szocialista hatalomgyakorlás bevett gyakorlata volt.

A párt szerint elszomorító, hogy a nemzeti érzéssel nem rendelkező tettesek gyűlölettől vezérelve fejezték ki a magyar nemzetettel szembeni politikai nézeteiket.

A helyi Fidesz megtette a szükséges lépéseket és feljelentést tesz az ügyben. Az Origo szerint segítheti a nyomozást, hogy utcai kamerafelvételek is készülhettek a rongálásról, amelynek szakszerű felhasználásáról a hatóságok döntenek majd.

demokrata.hu