A Fidesz szerint Magyarországra is veszélyes a Balkánon kialakult migrációs helyzet, ezért a parlamentnek kiemelten kell foglalkoznia az üggyel.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, titkosszolgálati adatok szerint 70 ezer illegális bevándorló torlódott fel a régióban, ők döntően észak felé indulnának el.

Hangsúlyozta, hogy fizikai összetűzés is volt a hatóságokkal, bevándorlók tömegei támadtak rá a boszniai rendőrökre, „pattanásig feszült a helyzet” a boszniai-horvát határon. Hozzátette: ez egy újabb példa a korábban Röszkénél is tapasztalt erőszakos támadásra és félő, hogy bármikor Magyarország felé veszik a migránsok az irányt.

A Fidesz arra kéri képviselőit, hogy kiemelten foglalkozzanak ezzel az üggyel az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságában.

Kérdésre válaszolva Hidvégi Balázs azt mondta, a kormánynak meg kell erősítenie a déli határszakaszt és figyelnie kell a migránsok mozgását.