Rendőrségi vizsgálat miatt ideiglenesen szünetel a budapesti Keleti pályaudvar utas- és vonatforgalma; a pályaudvart lezárták – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese hétfő délelőtt az MTI-t. Az intézkedést egy magára hagyott csomag miatt rendelték el.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László, archív, illusztráció

FRISS:
Nem sokkal hétfőn háromnegyed 11 után megnyitották a Keleti pályaudvart azt követően, hogy a tűzszerészek nem találtak bombát az állomás területén elhagyott csomagban – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

• • •

Kavalecz Imre közölte: hétfő délelőtt fél tízkor a rendőrség lezárta a Keleti pályaudvar csarnokát, majd tíz órakor a pályaudvar teljes területét.
    
A Keleti pályaudvar ezért ideiglenesen – bizonytalan ideig – nem indít és nem fogad vonatokat.
    
A fővárosba érkező utasoknak azt javasolják, hogy az elővárosi állomásokon, megállóhelyeken szálljanak le a vonatról és a városi közösségi közlekedési járművekkel folytassák útjukat – közölte a referens.
    
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) arról tájékoztatott, hétfőn 9 óra körül a Keleti pályaudvaron szolgálatot ellátó rendőrjárőrt egy vasútőr arról értesítette, hogy elhagyott csomag van a Keleti pályaudvar nagycsarnokában.
    
A rendőrség intézkedett a csomag tűzszerészeti átvizsgálásáról; ennek befejezéséig zárták le a pályaudvart – közölte a BRFK.

(Forrás: MTI, fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)