A Jobbik szerint „a legsötétebb diktatúrák” tértek vissza, és „a Fidesz nem fog nyugodni, amíg az országban van bárki, aki nem ért egyet velük”.

Fotó: MTI, archív, szerk.

A párt közösségi oldalán több bejegyzésben is reagált az Állami Számvevőszék döntésére, az ő interpretációjukban ők természetesen ártatlanok, mindössze arról van szó, hogy potenciális kormányváltó erőként meg akarják őket semmisíteni. A Jobbik kijelentette, a számvevőszék gyakorlata a legsötétebb diktatúrákat idézi fel számukra. Vona Gáborék napok óta kongatják a vészharangot (itt és itt), és adományokért kuncsorognak, hogy el tudjanak indulni a jövő évi választásokon.

Persze arról már hallgatnak, hogy miért is rótták ki rájuk a büntetést,  és azzal sem dicsekednek el, hogy a számvevőszék közlése szerint a Jobbik többszöri értesítés, valamint helyszíni adatkérés ellenére sem tett eleget a számvevőszéki ellenőrzés lefolytatásához szükséges törvény szerinti adatszolgáltatási kötelezettségének, és ezzel akadályozta az ellenőrzés lefolytatását. 

Pénteken sikerült a néhai radikális pártnak még a náci kártyát is bedobnia, amikor Martin Niemöller szavait idézték magukra vonatkoztatva egy olyan képen, ahol Orbán Viktort láthatjuk agresszorként.

MA MI. HOLNAP TI… A Jobbik elleni támadás csak a kezdet. A Fidesz nem fog nyugodni, amíg az országban van bárki, aki nem ért egyet velük. A cselekvés ideje eljött, fogjunk össze és állítsuk meg együtt ennek a hataloméhes rendszernek az ámokfutását, amely legsötétebb diktatúrákat idéző módszereket használ

– írta a párt Facebook-oldalán.

MA MI. HOLNAP TI…A Jobbik elleni támadás csak a kezdet. A Fidesz nem fog nyugodni amíg az országban van bárki, aki…

Gepostet von Jobbik Magyarországért Mozgalom am Freitag, 8. Dezember 2017

Azért annak van egy sajátos bukéja, amikor a Jobbik a maga múltjával a náci kártyához nyúl, és a legsötétebb időkkel riogat. Csak a közelmúltban is több olyan felvétel került elő, amelyek még a nagy vonai pálfordulás előtt készültek, és jobbikos, Jobbik-közeli politikusok viccelődtek a holokauszttal. De említhetnénk Kulcsár Gergely emlékezetes esetét is, amikor is ő a Jobbik országgyűlési képviselőjeként a „Cipők a Duna-parton” holokauszt-emlékműbe köpött. Most ők rettegnek a lopakodó nácizmustól. Igazán hitelesek, mint mindig. 

Vona Gábor drámai(nak szánt) videóval is jelentkezett, ahol magukat szerényen egyedüli esélyes kormányváltó erőnek, az utolsó állva maradt bástyának titulálja, akit a korrupt zsarnok: Orbán Viktor és az ő tolvaj pártja meg akar semmisíteni. Vona Gábor úgy fogalmaz:

Támogassa mindenki a lehetőségei szerint a Jobbikot, az egyedüli kormányváltó erőt, hogy el tudjon indulni a választásokon, és 2018 áprilisában a kormányváltást akaró többséggel szövetségben elsöpörje Orbán Viktort

Védjük meg a magyar demokráciát!

Ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén! Támogasd a Jobbikot, hogy el tudjunk indulni a választásokon! Részletek: https://www.jobbik.hu/adomanygyujtes

Gepostet von Jobbik Magyarországért Mozgalom am Freitag, 8. Dezember 2017

A szedett-vedett „kormányváltó szövetség” sorai között nyilatkozataik alapján már jó eséllyel ott találhatjuk Heller Ágnest és Konrád Györgyöt is, akik a Jobbiktól már nem félnek, de a Fidesztől annál inkább rettegnek. 

demokrata.hu