A szerdai, hazánkról szóló európai parlamenti vita során a Jobbik 2014-es EP-listájának vezetője és második helyezettje, Morvai Krisztina és Balczó Zoltán is felszólalt.

Fotó: MTI, archív, szerk.

A két felszólalás világosan megmutatta, miért érzi otthon magát még ma is a Jobbikban Balczó Zoltán, illetve miért távolodott el a párttól az elmúlt években Morvai Krisztina. Érdemes tehát megnézni a két rövid videót (amik a nevekre kattintva is elérhetők).

Morvai Krisztina:

„Sargentini kisasszony, senkit nem érdekel a maga szerencsétlenkedése”

„Senkit nem érdekel a szerencsétlenkedése, találjon másik témát!”Morvai Krisztina független EP képviselő felhívta Judith Sargentini figyelmét, hogy mindössze tucatnyi képviselő van jelen az EP plenáris ülésen. Kiemelte: a Magyarország elleni támadása elbukott.#ECHOTV #ANEMZETHANGJA #EP

Gepostet von ECHO TV am Mittwoch, 30. Januar 2019

Balczó Zoltán:

Politikai küzdelmeinket a magyar emberekkel együtt, itthon kell megvívnunk

Az Orbáni-rendszer a hűbéri láncolatra és korrupcióra épít, fokozatosan lebontja a jogállamot, és kiszabadította a gyűlölet szellemét a palackból.Orbán Viktor rendszerének leváltása érdekében a politikai küzdelmeinket nem Brüsszelben, hanem Magyarországon a magyar emberekkel együtt kell megvívnunk.Felszólalásom a "Jogállamiság és alapvető jogok Magyarországon, fejlemények 2018. szeptember óta" című vitában.

Gepostet von Balczó Zoltán am Mittwoch, 30. Januar 2019