Karácsony Gergely durva, személyeskedő hangnemben reagált Hollik István tegnapi sajtótájékoztatójára.

Az MSZP-Párbeszéd vesztes miniszterelnök-jelöltje azt írta közösségi oldalán:

Hollik István hajbeültetése sikeres volt. Meg kellene próbálni az agybeültetést is.

A Fidesz-KDNP-frakciószövetség szóvivője humorral intézte el Karácsony durcás hisztijét:

Karácsony Gergely bukott miniszterelnök-jelölt megsértődött, mert ő nem kapott tegnap bevándorláspárti matricát. Ezért üzenem neki: nyugodj meg, félretettem neked is egyet!

Mint ismeretes, Hollik István hétfőn Budapesten, az Amnesty International VI. kerületi irodája előtt tartott sajtótájékoztatóján egy „Bevándorlást támogató szervezet” feliratú piros matricát ragasztott annak a háznak a bejáratára, amelyben az Amnesty International irodája található. A „civil szervezet” az elmúlt napokban indította el az „I welcome” nevű kampányát, amelyben azért lobbizik, hogy a migrációt alapvető emberi jogként ismerjék el.

Hollik István kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, néven akarják nevezni azokat „a többségében Soros György által finanszírozott” szervezeteket, amelyek továbbra is támogatják a migrációt, és az Amnesty International után a többi ilyenhez is elmennek – írja a Fidesz.hu. Hollik István a műsorban közölte: az a céljuk, hogy minden magyar embernek egyértelművé tegyék, ki miért dolgozik. Úgy folytatta: ők azért, mert nekik Magyarország az első és április 8-án, a választáson a magyar emberek a Fidesz-KDNP-t azzal bízták meg, hogy őrizze meg az ország biztonságát. Szerinte ugyanakkor vannak, akik e célkitűzés ellen dolgoznak, a bevándorlást támogatják, annak ellenére, hogy „a magyar emberek erre nemet mondtak”.

Frissítés:

Karácsony Gergely újra billentyűzetet ragadott, és válaszában kreativitásától tanúbizonyságot téve ő is lebukottozta Hollik Istvánt:

Hollik István bukott országgyűlési képviselő úr, szeretettel várlak a matricáddal együtt, csak kérlek ne hagyd el olyan gyorsan a helyszínt, mint Amnesty International esetében, mert akkor nem tudom majd cáfolni azt az orbitális hazugságot, amit például a kampányban a zuglói lakáspolitikával kapcsolatban mondtál.