Fotó: Somfai Sándor/Demokrata

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje „torz” jelöltek indításával vádolja a kormánypártokat.
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az áprilisi választáson sok helyen indulnak „kamujelöltek”, amivel a Fidesz félrevezeti az embereket.

Karácsony Gergely kedden Miskolcon, sajtótájékoztatón „torz” jelöltekről beszélt, akikkel a nagyobbik kormánypárt félrevezeti a közvéleményt. Nehéz pozitív kampányról beszélni, amikor a Fidesz becsapja a választópolgárokat, az ellenzéki pártokat pedig pocskondiázza – mondta az ellenzéki politikus.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az is látszik, mely pártok jelöltjei azok, akik elhozzák a valódi változást Magyarországon. Az MSZP-Párbeszéd szövetség a legerősebb kihívója a Fidesznek, ez abból is látszik, hogy ezt a szövetséget támadják a leginkább – mondta.

Varga László, miskolci MSZP-s országgyűlési képviselő, az MSZP-Párbeszéd helyi képviselőjelöltje azt mondta: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sok ezren támogatják a pártszövetség jelöltjeit, miként a Demokratikus Koalícióval való közös jelölteket is. Nagyon sok aláírást gyűjtöttek nagyon rövid idő alatt, és ez nagy erőt ad számukra – tette hozzá.

„Azon leszünk a következő hetekben, hogy a magyar demokratákat szövetségbe hívjuk, hogy leváltsuk Orbán Viktor kormányát, hiszen változásra van szükség az országban, miként a megyében is” – hangoztatta Varga László. A problémák közül kiemelte, hogy a megye oktatási, egészségügyi helyzetének javítása elodázhatatlan, miként megoldásra vár az elvándorlás kérdése is, miután Miskolc lakossága az elmúlt években nagymértékben csökkent.

Karácsony Gergely is arról beszélt, hogy az MSZP-Párbeszéd szövetség perspektívát kínál a régiónak, az országnak az elvándorlás megállítása érdekében. Jelezte: ebben a programban kiemelt szerepe van a kis- és középvállalkozások megerősítésének, hiszen a legtöbb munkahelyet ezen vállalkozások biztosítják, miközben ezen cégek túl vannak adóztatva, a nagyvállalatok adóterhelését pedig a kormány csökkentette.

Újságírói kérdésre válaszolva Karácsony Gergely kijelentette: amilyen butaság volt megépíteni a kerítést az ország déli határa mentén, ugyanolyan butaság lenne most lebontani.

(MTI)