Dübörögve startol az őszi szezon a turizmusban: közel 40 százalékkal többen foglaltak szállást a hosszú hétvégére. Az átlagos foglalási érték 44 401 forint, és a vendégek egyharmada SZÉP-kártyával fizet. Eger, Budapest és Gyula vendégforgalma lesz a legnagyobb a következő napokban.


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Harminchét százalékkal több a foglalások száma az átlagosnál; jellemzően két éjszakás kikapcsolódásra adjuk a fejünket – derül ki a szallas.hu weboldalnak a hirado.hu-hoz eljuttatott közleményéből. 

„Vannak, akik már pénteken elindulnak, de a legtelítettebb nap szombat lesz, ami egyébként az őszi szezon második legforgalmasabb napja szeptember elseje után„ – mondta Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezető igazgatója.
„A legtöbben párban, két főre foglalnak, és fontos döntési szempont a wellness lehetőség is, így az ünnepi hétvége sokaknak romantikázással telhet majd”.

A szálláshely típusok közül a vendégházak, apartmanok és panziók a legkeresettebbek ebben az időszakban. A foglalások átlagértéke 44 401 forint az őszi hosszú hétvégén. Ha SZÉP-kártyával fizetünk, körülbelül 68 100 forint értékben tesszük.
A szallas.hu adatai alapján a foglalások közel harmadát SZÉP-kártyával fedezik. Eger, Budapest és Gyula lesz a legzsúfoltabb.

A feltöltődésre vágyók kedvelt úti céljai közé tartoznak az őszi hosszú hétvége alatt a fürdővárosaink, valamint Budapest. A legvonzóbbnak ez alkalommal Eger, a fővárosunk és Gyula bizonyult. Bár lecsúsztak a dobogóról, Hajdúszoboszló, Sopron és Pécs is ott szerepel a hat legnépszerűbb település között. A top tízben még Hévíz, Debrecen, Szeged és Szilvásvárad kapott helyet.
Külföldi kikapcsolódás esetén a horvát riviéra helyett főként Lengyelországba, Csehországba, Szlovákiába és Romániába utazunk.

(hirado.hu)