A Jobbik "ellenállást" hirdet

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Jobbik frakcióvezetőjének közlése szerint elvégezték a kampányidőszak és az országgyűlési választás teljes körű értékelését a képviselőcsoport kétnapos kiskőrösi tanácskozásán.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

"Az asztaltól úgy állunk fel, hogy ezt az időszakot végérvényesen lezártuk" - mondta a frakcióülést követő pénteki sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, hozzátéve, minden kérdést kielégítően kitárgyaltak, megválaszoltak, így ezentúl "a jövő felé nézünk".

A Sargentini-jelentés kapcsán az ellenzéki politikus úgy nyilatkozott: egyöntetű véleményük szerint Orbán Viktor azzal, hogy elindította a demokrácia és a jogállamiság felszámolását, "Magyarországot elképesztő veszélybe sodorta", az EU-n belül elszigetelte, és realitássá vált az "Európai Unióból való kilépés réme", veszélyeztetve a tagsággal járó előnyöket.

Jelezte: a frakcióigazgatói tisztségről lemondott Bana Tibort Lukács László váltja, akit a frakcióvezető-helyettesi poszton Staudt Gábor követ.

Mirkóczki Ádám szóvivő arról beszélt: ellenállást hirdet a Jobbik. Kilépve a klasszikus keretek közül, "nem pusztán és szimplán ellenzéki pártként és politikusokként, hanem ellenállókként fogunk magunkra tekinteni", akik kilépnek bizonyos keretek közül, mert nem csupán a kormány, hanem az egész rezsim leváltása, majd lebontása a cél - mondta.

Közlése szerint csak így lehet visszaadni a magyar emberek szabadságát, biztonságát, igazságérzetét. Jelezte, hogy e három pillér köré szerveződik a párt stratégiája, amit Sneider Tamás elnök vázolt fel a tanácskozáson, s amit a párt hamarosan tartandó kongresszusa véglegesít majd.