Novák Katalin felszólította Janiczak Dávidot, hogy távozzon a közéletből minősíthetetlen viselkedése miatt.

Fotó: MTI, archív

Napvilágot látott egy felvétel, amelyen Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke minősíthetetlen hangnemben beszél a nőkről. A másik embert megalázó, erőszakkal fenyegető magatartás elfogadhatatlan egy közéleti szereplő részéről, ezért Ózd polgármesterének távoznia kell a közéletből – mondta el Novák Katalin, a Fidesz alelnöke pénteken.

A hangfelvételen Ózd polgármestere minősíthetetlen hangnemben, alpári módon és tartalommal beszél a nőkről, illetve egy női beosztottjával szemben is, sőt egyenesen nemi erőszakkal fenyegeti meg őt – nyilatkozta Novák Katalin, a Fidesz alelnöke.

Mint mondta, személyesen is megdöbbentette, hogy egy országos párt alelnöke, második embere, Ózd jobbikos polgármestere hogyan kezeli a nőket, milyen stílust enged meg magának, és hogyan viselkedik női beosztottjával szemben.

A másik embert megalázó, erőszakkal fenyegető magatartás teljes mértékben elfogadhatatlan egy közéleti szereplő részéről.

Hiszek abban, hogy Magyarországnak olyan közéletre van szüksége, ahol nincs helye az ilyen magatartásnak, erőszakos, durva hangvételnek és viselkedésnek – fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy Janiczak Dávid ebben a helyzetben nem tehet mást, mint hogy levonja a szükséges következtetéseket, és távozik a magyar közéletből. Ha erre önként nem hajlandó, akkor ezt közvetlen felelősének, a párt elnökének, Vona Gábornak kell megtennie: felszólítania őt, hogy vonuljon ki a közéletből.

Ma felszólítottam Janiczak Dávidot, a Jobbik alelnökét, hogy távozzon a közéletből. Ózd polgármestere egy napvilágra…

Gepostet von Novák Katalin am Freitag, 23. März 2018

Arra szeretném kéni az ellenzéki pártok női politikusait, hogy ők is tegyék nyilvánvalóvá, hogyan gondolkoznak ebben a helyzetben, és hogy elfogadhatatlan számukra ez a magatartás, a nőket megalázó alpári stílus. Arra kérem őket, ne közösködjenek egy olyan párttal, amelynek második embere ilyen megnyilatkozásokra és viselkedésre képes – mondta el Novák Katalin.

Ahogy beszámoltunk róla, a női beosztottját anális erőszakkal fenyegető ózdi jobbikos polgármester azzal védekezett, ő is csak emberből van, és a felvételek illegálisan készültek. 
 

fidesz.hu, demokrata.hu