Az MSZP szerint a kormány a fővárosiak sorsa iránti érdeklődést színlelné a budapesti közfejlesztési tanács tervezett felállításával.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Horváth Csaba, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, „párttanács” alakul Budapesten, amihez Tarlós István „bábfőpolgármesterként asszisztál”.

Az MSZP politikusa szerint a kabinetet kizárólag a fővárosiak pénze érdekli. Ezt mutatja az is, hogy a kabinet úgy költött már most 129 milliárd forintot, budapesti lakosonként átlagosan 75 ezer forintot a Városliget beépítésére, hogy azzal a fővárosiak 75-80 százaléka nem ért egyet – mondta.

Horváth Csaba szólt arról is, szerintük a kormány a jövő évi önkormányzati választások előtt több tízmilliárd forintot akar elkölteni olyan beruházások tanulmányaira, amelyekből „garantáltan nem lesz semmi a közeljövőben”.

Szaniszló Sándor, az MSZP másik budapesti képviselője a sajtótájékoztatón a budapesti sírhelyek újraváltási költségeinek felére csökkentését sürgette.