Hivatalos személy elleni erőszak miatt felelhet Fekete-Győr András azután, hogy egy néhány héttel ezelőtt megtartott tüntetésen füstgránátot dobott a rendőrökre – írja a PestiSrácok.hu.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Az ügyben már a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vizsgálódik, amely hamarosan dönteni fog arról, megáll-e a gyanú a Momentum elnökével szemben.

Fekete-Győr azon a tüntetésen dobta a rendőrök közé a füstgránátot, amelyen egyébként is elszabadultak az indulatok. A túlóratörvény elfogadása miatt a baloldali pártok felhívására néhány ezren tavaly december 12-én és 13-án este az utcára mentek, hidakat szerettek volna foglalni, a Fidesz-székházat megtámadni; végül a Kossuth téren az Ország Karácsonyfáján álltak bosszút.

A tüntetésen előállították Donáth Annát, a Momentum alelnökét is, aki a gyanú szerint éppen egy füstgránátot készült elhajítani. Később a párt elnöke, Fekete-Győr András a hvg.hu-nak elismerte, ő maga meg is dobta füstgránáttal a rendőröket. A Momentum elnöke szerint senkit nem bánt a füstgránát, de düh van az emberekben, ezt valahol ki kell mutatni.

A teljes cikket IDE kattintva, a PestiSrácok.hu-n olvashatják.