Szerdán kezdődik a kormánypártok háromnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban – írta a Magyar Nemzet.

Fotó: MTI, archív

A Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői a Brüsszellel folytatott bevándorlási vitáról, a májusi európai parlamenti (EP-) választásról, valamint a kabinet családügyi terveiről is tárgyalnak.

Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy a péntekig tartó tanácskozáson elsősorban az EP-választás vitáira és a családokat segítő döntések mielőbbi meghozatalára készülnek.

„Szó lesz azokról a brüsszeli bevándorláspárti tervekről, amelyekkel szemben meg kell fogalmazni a bevándorlásellenes magyar álláspontot. Sorsdöntő választás előtt állnak az európai, így a magyar polgárok is, és mindenkinek joga van tudni, hogy mire készül Brüsszel” – hangoztatta a politikus.

A frakcióvezető kitért rá: meg kell vitatniuk, hogy mely, gyermekvállalást segítő, családokat támogató intézkedésekhez szükséges parlamenti döntés, és miként lehet azokat mielőbb meghozni.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a következő hónapokban egyre agresszívabb, trágárabb ellenzékkel és hamis hírek tömkelegével kell számolni.

Az Országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakáról szólva Kocsis Máté kiemelte, hogy a Fidesz és a KDNP minden erőszakos rendzavarást elítél.

„Ismét hibázik az ellenzék, ha azt hiszi, hogy felülünk a provokációnak. Mi az ország kormányzásával, a családvédelmi döntések megvalósításával, az európai bevándorlási vitákkal kívánunk foglalkozni, ők meg mindezt felőlünk kamerázhatják is, akár hason fekve, akár korláton csimpaszkodva” – fogalmazott.

A Fidesz és a KDNP arra számít, hogy egyre erőszakosabbá válik majd az ellenzék – tette hozzá Kocsis Máté. Úgy vélekedett, hogy a következő hónapokban több hamis hír jelenhet meg a kormányellenes médiában.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy a frakcióülés első napján Orbán Viktor miniszterelnök mond évadnyitó beszédet.