Ma nem mennek haza – jelentette be a Hadházy Ákos-féle tüntetésen Nagy Navarro Balázs.

Mint ismeretes, december 9-én nemet mondunk a néphülyítésre! címmel tüntetést szervezett Hadházy Ákos advent második vasárnapjára a köztévé székházához, a Kunigunda utcába. 

Nagy Navarro gyújtóhangú beszédében saját évekkel ezelőtti éhségsztrájkjáról áradozott (azt is az MTV-vel szemben valósította meg). Orbán Viktorra utalva azt mondta, a király, aki meztelen és akinek a fején nincs még korona, és nem is lesz, azt hiszi, a korona egy karnyújtásnyira van tőle. De ők ezt nem hagyják. 

A mai tüntetést önhatalmúlag nemzetstratégiai jelentőségűnek nyilvánította az elszánt újságíró. Nagy Navarro úgy látta továbbá, az egész sajtó hazudik, egy-két kivételtől eltekintve. 

A tüntetésen összegyűlt legfeljebb pár száz ember a szónok kérésére piros lapot mutatott fel, mire Nagy Navarro kifejtette, ez azt jelenti:

Takarodjatok!

A közönség ezt a rigmust még nem tudta átvenni, de a következő felszólításnak már sikerült eleget tenniük, egyszerre harsogták: 

Meztelen vagy, Orbán! 

Fotó: MTI, archív

Ezután Dömsödi Gábor sétált a színpadra, hogy folytassa a semmitmondó szónoklatok sorát. 

Viccet nem tudok mondani, ezért tanmesét mondok

– sütötte el az újságíró, egykori polgármester, aki egy tüntető hatására azt javasolta, a Nem hagyjuk! rigmust változtassák Ne hagyjuk!-ra. Indoklása szerint jelen pillanatban ők hagyják, szóval nem is igaz a bevált mottó, másrészt a demokrácia része, hogy figyelembe vegyék egy résztvevő felvetését. 

Dömsödi némi szexista éllel nehezményezte, hogy egy „csinos rendőrnő” kamerával felveszi a tüntetőket. 

Mondhatom, hogy barátaim?

– tette fel a kérdést a közönségnek, azzal az önvallomással kiegészítve, hogy ő mindig is megosztó személyiség volt. Az egybegyűltek azonban lelkesen igent mondtak a felkérésre, Dömsödi így barátok közt érezhette magát. 

Itt vannak közöttünk a megváltók: itt van a Nagy Navarro, itt van a Hadházy, itt van a Márki Zay!

– mondta lelkesen Dömsödi Gábor, aki felszólított mindenkit, hagyja ott a fotelt és az internetet, megjegyezve, lehet, hogy két hónap múlva már az se lesz. 

Gulyás Balázs következett a felszólalók bántóan hosszú sorában. A „publicita, filmes szakember” titulusú szónok a zsarnokságról értekezett, majd a megtévesztés orrfacsaró bűzét emlegette a köztévé kapcsán. Gulyás Balázs felszólalásában a közmédia dolgozóit becsmérelte.

Nagy Navarro, a konferanszié szerepét betöltve gyorstalpaló tanfolyam keretében felvilágosította az egybegyűlteket, hol és hogyan tehetnek panaszt, ha valamit hiányolnak a közmédia híradásaiból. A lényeg: „először a trágyadombot” kell felkeresni. Ezen túlmenően határidőkről, különböző intézményekről beszélt, a tanácstalan arcokból kiindulva mérsékelt sikerrel zajlott a fejtágítás. 

Képernyőfotó: YouTube/HírTV

Herczeg Zoltán divattervező volt a következő szónok, aki rögtön Orbán Viktor gyalázásába kezdett, azt hangoztatva, Orbán Viktornak nyomorult volt a gyerekkora és ezt a nemzeten bosszulja meg. Terrorizált, sérült kisfiúnak nevezte a magyar kormányfőt a liberális körökben népszerű divattervező. 

A közönség soraiban egyesek azért időnként rákezdtek a Nem hagyjuk!-ra, hiába, nem megy még a Ne hagyjuk! rigmus, nagy úr a megszokás. 

Van háromszázezer ember ebben az országban, akinek van még töke?

– kérdezte a divattervező, ugyanis ő úgy látja, ha ennyien lennének az utcán, akkor véget lehetne vetni annak, ami most van. Azt ígérte, ő elöl lesz a sorban, ha lesznek háromszázezren. Ide is azért ment el, hogy példát mutasson – mondta magáról a dizájner, aki egy magyar szívű senkiként jellemezte magát. 

Rémült, megalázott és elhízott kisfiúként beszélt a magyar kormányfőről, akinek baltával való simogatását is kilátásba helyezte záró gondolataiban Herczeg Zoltán. 

Fotó: MTI, archív

Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője nyitotta a felszólaló politikusok sorát, aki elmondta, „lassan minden az ő kezükben van”.

Orbán Viktor rákososita propagandát épít

– emelte fel kissé remegő hangját a fiatal politikus.

Jobbak vagyunk ennél, Magyarország jobbat érdemel

– hangoztatta az álomgyilkos alakulat szóvivője, aki egészen rövidre fogta erőtlen szónoklatát, hogy aztán az izgalmas beszédek királya, Hadházy Ákos bontakozhasson ki a színvonalas rendezvényen. 

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Látjuk, hogy mennyien vagyunk. Leszünk még többen! 

– jelentette ki roppant lelkesítően az LMP korábbi társelnöke már beszéde elején, aki szerint Orbán Viktor rendszerének két pillére van: az ügyészség és a progaganda. Hadházy Ákos külön köszöntötte szüleit a színpadról.

A Fidesz-kormány olyan, mint a rák

– használt egy ízléses hasonlatot a független országgyűlési képviselő, aki szerint a rák egyik áttétje Polt Péter, a másik a propaganda. De ilyen áttétként hivatkozott előző mondatában a CEU-ra is, úgy tűnik, nem egészen kiforrott még ez a koncepció.

Hadházy Ákos is megerősítette becslésünket a színpadról, úgy látta, mindössze pár százan gyűltek össze. 

Nem hagyjuk! – zendített rá a hatalmas tömeg időről időre minden szónoki felszólítás ellenére. Még tüntetni kell párszor, hogy belejöjjenek a Ne hagyjuk!-ba is.  

Nem tudom, hogy akik nem jöttek el, miért nem jöttek el

– kezdett filozofálgatni a szerencsétlen politikus, aki sajnálatát fejezte ki, amiért csak pár százan vannak jelen a tüntetésen, és nem egymillióan. Hadházy új stratégiákat sürgetett nagyobb jövőbeli sikerük érdekében, ennek egyik pilléreként a közösségi médiát, a másikként pedig a „közérdekű hirdetéseket” látja.

Nem fogjuk abbahagyni, ez csak az első lépés volt

– ígérte Hadházy, aki kijelentette, be fog menni a székházba, ott pedig majd felolvassa rövid, de velős petícióját.

Mielőtt Navarro és Hadházy megindultak volna a petícióval a székház felé, mintegy zárásképpen Nagy Navarro tájékoztatta a résztvevőket, hol találhatók mobilvécék, ha valakire rátörne a szükség. 

Hadházyt beeresztették az épületbe, Nagy Navarrónak viszont kint kellett maradnia. A pár száz résztvevő trágár megjegyzésekkel, dühös hőbörgéssel fogadta a konferanszié elvetélt behatolási kísérletét. 

Amikor már azt hittük volna, hogy vége a tüntikézés érdemi részének, Nagy Navarro meghirdette a kéthetes ellenzéki bojkottot, aminek lényege, hogy ellenzéki politikusok nem ülnek be a „kormánypropaganda” stúdióiba nyilatkozni, bizonyítva valós elkötelezettségüket. Várják a csatlakozókot a nagy összellenzéki bojkotthoz. 

Amíg Nagy Navarro még szónokolt egy kicsit Hadházyra várva, a jelenlévők közül sokan már arról kezdtek beszélgetni, mikor és hogyan induljanak haza, ki van esetleg kocsival. 

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött ma és velünk együtt kiállt a néphülyítés ellen. Külön köszönet azoknak, akik…

Gepostet von Hadházy Ákos am Sonntag, 9. Dezember 2018

Hadházy Ákos hétfő reggel több bejegyzéssel is hírt és életjelet adott magáról: 

Azt is jól kell látni, hogy ha tegnap csak az az 5000 ember eljött volna, akik a face eseményre azt írták, hogy »érdekli« őket, akkor kicsit előrébb tartanánk. Nem baj, leszünk majd ott többen is

– írta hétfő reggel fél hatkor közösségi oldalán kissé csalódottan. Élő Facebook-videójából kiderült, petícióját átvették a tévészékházban, ám azóta nem foglalkoztak érdemben vele – legalábbis Hadházy szerint. A politikus négy percen át panaszkodott, nagyon sok sérelme van. Ezek közé tartozik, hogy a köztévében hosszabban beszéltek a párizsi tüntetésekről, mint a szombati szakszervezeti tüntikéről. Hallatlan! 

A tegnapi napon tüntettük az aljas kormánypropaganda és a hírhamisító “közmédia” ellen. Amilyen “tudósítást” az M1 leadott (az MTI nem is számolt be a székháza előtti tüntetésről) az egy egészen elképesztő újabb mélypont, egyben a legjobb bizonyíték arra, hogy miért kellett itt lennünk és miért kell még jönnünk. Képviselőként tájékoztatást fogok kérni, hogy volt-e szakmai indoka a “tudósításnak”, vagy utasításra tették.

Gepostet von Hadházy Ákos am Sonntag, 9. Dezember 2018