Gyurcsány Ferenc szerint a 2018-as országgyűlési választás célja elsősorban az, „hogy visszaszerezzük mindannyiunk számára mindazt, amit elkoptattak, megbecstelenítettek”, amelyek közül a legfontosabb az ország becsülete és tisztessége.
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerdán Szolnokon, a pártja és a MSZP által közösen rendezett lakossági fórumon hangsúlyozta: ennek egyik formája, hogy a választással „Orbán Viktor szemébe mondjuk”, hogy a gyűlöletkeltéssel sérti esküjét és alkotmányos kötelességét. 
    
„Van ennek az országban elég baja. Nem azt kellene keresni, hogy hogyan lehetne egymással megbékélni, vagy ebből az iszonyatos nyomorból és szegénységből miként lehet kiemelni az embereket?” – tette fel a kérdést 
Gyurcsány Ferenc.
    
A DK elnöke a gyűlöletkeltésről szólva kitért arra, szerinte a magyarok már torkig vannak az állandó háborúskodással, amelynek a legújabb fejleménye, hogy most az Egyesült Nemzetek Szervezetével (ENSZ) állunk hadban. 
    
Gyurcsány Ferenc azt mondta, nem hiszi, hogy egy átlagos magyar állampolgár alaposan tanulmányozta volna az ENSZ alapokmányát. Így egy választó általában akkor találkozhat ezzel a nemzetközi szervezettel, amikor az békefenntartással foglalkozik, az UNESCO által szervezi a világ legelmaradottabb térségeinek oktatását, kulturális kincseinek megőrzését, az Egészségügyi Világszervezet révén járványok ellen lép fel, míg munkaügyi szervezete azért dolgozik, hogy világszerte ne lehessen a „melóssal kitolni”. Ez az ENSZ küldene csapatokat Magyarország ellen? – zárta a gondolatsort a politikus. 
    
Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, a miniszterelnök feltalált „egy új szentháromságot” – Soros, Brüsszel, menekültek -, és csak ebben a háromszögben tud gondolkodni. 
    
Az ország gondjai azonban ebben a keretrendszerben nem is értelmezhetők, nem hogy megoldhatók lennének – tette hozzá.        

(MTI)