Karácsonyig várja az adományokat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) az üldözött keresztények megsegítésére szervezett gyűjtésen – közölte Veres András, győri megyés püspök, az MKPK elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: shutterstock.com, illusztráció

Veres András elmondta, múlt hét végéig 18 millió forint gyűlt össze az MKPK erre a célra elkülönített bankszámláján.

Megjegyezte, azért nem templomokban gyűjtenek, mert tapasztalataik szerint sokkal több jó szándékú ember van, mint ahányan templomba járnak, ezért utalással lehet adakozni. (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, 11100104-18181490-14000003) Korábban is tartottak hasonló gyűjtést, akkor 126 millió forint gyűlt össze, amivel az iraki keresztény családok otthonának újjáépítését támogatták – fűzte hozzá a püspök.

Veres András a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, az MKPK korábban Irakban egy iskola építésében vett részt közösen a magyar kormánnyal, és a libanoni karitászt is támogatta.

Most ismét Irak felé fordulnak, ahol a háború lassan lecseng, a szomszédos országokba menekült lakosok pedig szeretnének hazatérni, otthonukat azonban megsemmisítették, így ismét azok újjáépítését támogatják az adományokkal – tette hozzá az MKPK elnöke.