A Fidesz szerint gátlástalanul visszaél a joggal az MSZP és a DK politikusa, Czeglédy Csaba, aki a 6 milliárdos áfacsalás miatti előzetes letartóztatásból úgy akar szabadulni, hogy jelölteti magát a választáson.
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy a helyi választási bizottság független jelöltként nyilvántartásba vette Czeglédy Csabát. 
    
A Fidesz közleményében felháborítónak nevezte az ügyet, szerintük ugyanis a politikus „gátlástalanul visszaél” a joggal, mert csak azért jelölteti magát, mert a mentelmi jog által akar kiszabadulni az előzetesből, „így akarja megúszni a börtönt, sőt minden bizonnyal el akar szökni” – olvasható a Fidesz közleményében.
    
Hozzátették: Czeglédy Csaba áfacsalási ügye „Gyurcsány és az egész baloldal korrupciós ügye”, az általa „elnyelt” milliárdok a Demokratikus Koalícióhoz és az MSZP-hez vándorolhattak, a képviselőért ezért Gyurcsány Ferenc pártelnök és a szocialisták a felelősek, de falaznak, mert így akarják megúszni az ügyet – fogalmazott a kormánypárt.

(MTI)