Tízoldalas mellékletünk tartalmából:

Szántóföldtől az asztalig – Új korszak kezdődött a magyar gasztronómiában. A Hold utcai piac helyén létesült Belvárosi Gasztrocentrumban alig néhány métert kell csak gyalogolniuk a vendéglők szakácsainak, hogy a kistermelőktől beszerezzék az alapanyagot. Szántóföldtől az asztalig, ahol mindenki láthatja, mi sül a serpenyőkben.

A tyúkom gazdája – Ha az ember valóban tudni akarja, mit eszik, a legjobb megoldás, ha közvetlenül a termelőtől vásárol, kihagyva a nagykereskedőt, a kiskereskedőt és mindenki mást. A vevő olcsóbban jut minőségi termékekhez, a termelőnél ottmarad a haszon, mindenki jól jár, de talán az a legfontosabb, hogy bizalmi viszony alakul ki.

Csak egy pohár tej? – A hazai tejpiac stabilizálása, a feketekereskedelem visszaszorítása nemcsak a termelőknek nyújt kiszámítható jövőt. A vásárlóknak is biztosítékot jelent arra, hogy jó minőségű, ellenőrzött termékek kerülnek az asztalokra.

Lapunkban emellett Készülnek a háborúra címmel olvashatnak arról, hogy hadszíntérré változtatnák az országot az ügynökszervezetek.

A Demokrata április 19-től kapható az újságárusoknál.