A Magyar Liberális Párt sok sikert kíván Mellár Tamásnak és a Párbeszédnek a folytatáshoz – írták a párt közleményében vasárnap.

Rögzítik, ők kifejezetten örülnek annak, hogy Bősz Anett kilépésével nem szűnik meg az ellenzéki frakció. (Mint ismeretes, Mellár Tamás ül be a frakcióba.) Majd magyarázni próbálják Bősz Anett akcióját:

A Liberálisok országgyűlési képviselője nem azért döntött a kilépés mellett, hogy ellehetetlenítse a Párbeszéd-frakció további működését, hanem azért, mert egyedül így látott lehetőséget arra, hogy korlátok nélkül, következetesen képviselhesse a liberális értékeket a parlamentben. Az ő részvétele nélkül a Párbeszéd-frakció nem alakulhatott volna meg.

Fodor Gáborék remélik, a Mellár Tamással kiegészült Párbeszéd-frakció tagjai

a baloldali szavazókat sikerrel tudják majd képviselni.

Azért nem még nem engedték el teljesen az összefogás lehetőségét, így abbéli reményüket fejezik ki, hogy Orbán Viktor ellen még összeborulhatnak a jövőben:

A Liberálisok a parlamentben és azon kívül is a szabad, demokratikus és jogállamra épülő Magyarországért fognak küzdeni. Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi konfliktustól függetlenül lesz még alkalmunk arra, hogy pártjaink számos ügyben együttműködjenek egymással a közös célért; a NER lebontásáért, az Orbán-kormány leváltásáért.