Nem engedte a Facebook, hogy az Origo meghirdesse az egyik cikkét, ami arról szólt, hogy egy afgán migráns egy terhes nőt a saját ágyában erőszakolt meg Nagy-Britanniában – írja a hírportál.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

„A közösségi portál mondvacsinált okokra hivatkozva nem közölte a hirdetést, a valódi ok az lehet, hogy a Facebook nem szeretné, ha az illegális bevándorlókról negatív hírek jelennének meg. Információink szerint a Facebook aktívan be kíván szállni a hazai választási kampányba a bevándorláspárti ellenzéket támogatva” – tudtuk meg a cikkből.

Az Origo írásából kiderül, hogy „Aryan Rashidi két évvel ezelőtt, illegálisan érkezett Nagy-Britanniába. Egy kamion ponyváját felvágta, bemászott, és így jutott be az országba. (…) Az akkor magát 15-16 évesnek mondó migráns Leedsbe került. Egyik éjszaka a csendes kertvárosi részhez ment, bemászott egy kertbe, és észrevette, hogy a fürdőszobaablak nyitva van. Bemászott, egészen a hálószobáig ment. Az ágyban egy házaspár aludt. A francia hírtelevíziók szerintaz alvó férjet leütötte, majd a mellette fekvő, egyébként terhes feleségét megerőszakolta”.

Hozzáteszik, információk vannak arról, hogy a Facebook „aktívan be akar szállni a magyar választási kampányba a kormánypártokkal szemben a bevándorláspárti ellenzék oldalán. Úgy tudjuk, hogy a közösségi oldal regionális vezetői a magyar pártok közül egyedül a Fidesz-KDNP képviselőivel nem akartak találkozniés egyeztetni a különféle vitás kérdésekről”.

A teljes cikket erre a linkra kattintva olvashatják el.

Mint ismeretes, a Facebook tegnap letörölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hivatalos oldaláról is azt a videót, amelyet Bécsben készített, és amelyből kiderült, milyen sok migráns van az osztrák fővárosban.

Tisztelt Felhasználók! A bécsi látogatásom alkalmával készült videót a Facebook cenzúrázta és törölte. Azt gondolom,…

Gepostet von Lázár János hivatalos oldala am Mittwoch, 7. März 2018