Nagyszerű volt a helyszínen megélni a sikereket, látni, hogy ezek az alkalmak összekovácsolják a nemzetet. Ilyenkor, ezt olimpiai győzelmeknél vagy a labdarúgók tavalyi Eb-szereplésénél is látjuk, félre tudjuk tenni, ami elválaszt, kicsik és nagyok, pestiek és vidékiek, hölgyek és férfiak szurkolnak egyként a magyaroknak. Biztos vagyok abban, hogy a vizes vb megerősítette a magyarok önbecsülését, önbizalmát és összetartozását – mondta a Demokratának Fürjes Balázs

A kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztossal készült címlapinterjúnkban szó esik a FINA Világbajnokság kapcsán megfogalmazott alaptalan vádakról, a viadal költségeiről és pozitív hozadékairól.

– A közéletben kétféle erő létezik: vannak az építők és a rombolók. A rombolók a károgásukkal valójában az építésre való képtelenségüket leplezik. A jóindulatú kritikákra figyelni kell, korrigálni, amit szükséges, ám a rosszhiszemű támadásokkal nem kell törődni – fogalmazott a beszélgetésben Fürjes Balázs.

Lapunkban emellett interjút olvashatnak Boross Péter volt miniszterelnökkel, foglalkozunk a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány támogatási logikájával és munkamódszereivel, s olvashatnak arról is, hogy a németek még mindig gondolnak Piroskára.

A Demokrata augusztus másodikától kapható az újságárusoknál.