Most érkeznek a profik, a terrorizmust szervező és magas szinten irányító tisztek Európába, elkeveredve a migránsok tömegében – mondta a Demokratának Földi László. Ezek a profik új, azaz magasabb szintre emelhetik az európaiak ellen indított háborút. Vajon mit tesz és mit tehet ez ellen Európa Donald Trump beiktatása és a máltai csúcs után. Erről beszélgettünk az Információs Hivatal volt műveleti igazgatójával.

Fotó: T. Szántó György/Demokrata

– Legális vagy illegális migráns Van különbség a lényeget tekintve? Hisz papírokkal is folyhat a megszállás.

– Illegálisan és legálisan sem folytatható a tömegek Európába érkeztetése. Ezt ki kell mondani, mert azokkal sem tudunk mit kezdeni, akik már itt vannak. Ha állandó utánpótlást kap ez a népesség, akkor képtelenség lesz megtisztítani a szélsőséges és terroristagyanús elemektől. Ne feledjük, Európában már így is több tízezer dzsihadistát tartanak nyilván.


– Belgium hemzseg tőlük, mondja a terrorista fenyegetéseket elemző belga testület jelentése…

– Nemcsak Belgium, de Németország, Franciaország, Nagy Britannia, a Bene­lux államok és Svédország is. Ez nem az elmúlt másfél év, hanem az elmúlt hatvan év eredménye. Három csoportba osztom az európai országokat. Az elsőben a volt gyarmattartó államok vannak, az ő közvéleményük elfogadta az úgynevezett párhuzamos társadalmak létét, amit náluk leginkább a no-go zónák élete mutat. Ezekben az országokban csak arra figyelt az állam, hogy a no-go zónákon belül maradjon minden, amit az eltérő kultúrák nemkívánatos jelenségeinek tekinthetünk. Sokáig így is volt. Csakhogy az ISIS létrejöttével olyan ideológiai impulzusokat kapott a no-go zónákban élő népesség, hogy elkezdett kifelé terjeszkedni. És ma már nemcsak a frissen Európába érkező hitszónokok buzdítják erre a terjeszkedésre, de az ISIS profi katonatisztjei is.


– A második csoport államainak milyenek az esélyei?

– Ők is jó úton haladnak a megsemmisülés felé, de náluk még megfordítható a folyamat. Persze ha megvan ehhez a megfelelő politikai akarat és az alkalmas vezetés. Ebbe a csoportba tartozna elvileg Németország is, de ott például súlyos gondok vannak a vezetéssel. A szemük előtt omlik össze a német rendvédelem, berlini rendőrök sokasága kérte az áthelyezését vidékre, mert a politika nem engedi, hogy tisztességesen végezzék a feladataikat. A kettős mérce felőrli a pszichéjüket, de így vannak a svéd rendőrök is, közülük minden ötödik visszaadja a szolgálati igazolványát, néhányan pedig a sajtóban borítgatnak.


– És a harmadik csoport?

– Azok a volt kelet-európai országok, amelyek elhatározták, hogy megvédik magukat. Itt stabil a helyzet. Nyugaton azonban a rendvédelem összeomlása, illetve szándékos kikapcsolása miatt polgárháború fenyeget.


– Nem puhultak el már ehhez a nyugati társadalmak?

– Ha az állam és a rendvédelem nem akarja megvédeni az embereket, és fönntartja a kettős mérce pszichésen és morálisan is rendkívül romboló rendszerét, akkor végül azt mondják a polgárok, hogy inkább megvédik önmagunkat.


– De lesz-e ehhez erejük?

– Előbb-utóbb tudatosodni fog bennük, hogy a jólétük alapja saját kemény munkájuk volt, azt nem mennyei mannaként kapták a politikai felsőbbségtől. És ez a réteg tovább dolgozik, hogy megtarthassa a jólétét, de már itt van az az egyre népesebb csoport, amelyik nem csinál semmit, él az őshonos polgárok kemény munkájából, sőt vegzálja és gyilkolja azokat, akik eltartják. És ha a politikai vezetés nem védi meg a dolgozók társadalmát, nem tesz különbséget munka és semmittevés között, ezzel felrúg egy régi szerződést, ami arról szólt, hogy dolgozz, élj jól, de légy csendben, fogadd el a felsőbbség szavát. Ott állnak tehát a polgárháború küszöbén.


– Félelmetesen hangzik…

– Nem a levegőbe beszélek. Az egyik németországi előadásom után azt kérdezte tőlem egy német, hogy „uram, hol lehet felkészülni a partizánharcra?”


– Maróth Miklós szerint Európa ideológiai terrorban él.

– Ez igaz. A német történelemtankönyvek a francia felvilágosodásról és a nácizmus rémtetteiről szólnak. Bűnös vagy, ezt sugallják már a gyerekeknek is, pedig a valóságban nincs bűntelen nép a világon. A múlt héten több német városban tartottam előadást. Azt tapasztaltam, hogy négyszemközt teljesen őszintén és nyíltan beszél az emberrel egy német. De ha odajön egy másik, hirtelen elhallgat. Hogy is van ez? Nálunk az ilyesmi Rákosi idején volt divatban.


– Több elemző is figyelmeztetett, ha Európa a klasszikus görög birkózás szabályai szerint küzd a terroristákkal, akkor veszíteni fog…

– Igen, háború van, és háborús helyzetben nem lehet a béke törvényei alapján védekezni. Ilyenkor nemcsak a támadásra való felkészülés, de a támadás puszta szándéka is agressziónak számít, és aki ezen az úton jár, azt ki kell iktatni. Az embercsempész sem egyszerűen bűnöző, hanem a vonalainkon belül ténykedő szabotőr, a szabotőrt pedig háborús helyzetben mindenféle tárgyalás és jogi eljárás nélkül ki szokták iktatni.


– A brüsszeli elit teljesen más hangot üt meg. Federica Mogherini, az EB külügyi és biztonságpolitikai főképviselője azt mondta nemrég, hogy a migrációt nem lehet megállítani, inkább tanuljuk meg kezelni és szabályozni…

– Egy vezető politikusnak minden információ a rendelkezésére áll ahhoz, hogy jó döntést hozzon. Ha mégsem az optimális döntést hozza meg, akkor téved és le kell mondania. Ha pedig szándékosan az optimálistól eltérő döntést hoz, akkor árulást, illetve hazaárulást követ el. És még senki sem mondott le, illetve senkit sem távolítottak el a brüsszeli adminisztrációból.


– Egy régi magyar gondolat került a máltai csúcs tengelyébe: hotspotokat létesíteni, de Európa határain kívül…

– Félek, hogy Máltán csak szövegeltek a nyugati vezetők. Amikor Orbán Viktor nyilatkozott erről, azt komolyan tudtam venni, mert az elmúlt másfél évben a magyar kormány úgy viselkedett és úgy cselekedett védelem tekintetében, ahogy kell. Ez hitelességet ad. Ha Merkel mond ilyet, azt viszont csak választási trükknek tekintem, csupán meg akarja nyugtatni a mérsékelt támogatóit. Felszerelik és kiképzik a líbiai parti őrséget? Jó, de melyik líbiai kormány parti őrségét? Az európai stratégiának nem a Líbiával vagy a Törökországgal való egyezkedésről kell szólnia, hanem arról, hogy meg fogjuk védeni a határainkat, akár fegyverrel is!


– Elveti a hotspotok gondolatát?

– Dehogy! Szakmailag teljesen egyetértek velük, ám a politikai megoldások sora ott kezdődik, hogy segítünk megszüntetni a lokális konfliktusokat. Ehhez azonnal be kell fejezni a háborús szereplők finanszírozását, hogy sehonnan se kaphassanak fegyvert és pénzt. Ez még mindig várat magára.


– Állítólag egy-két évtizeden belül kétszázmillió ember indul meg a fenyegető vízhiány miatt…

– Tudom, de azt mondom, a befogadásuk helyett ott kellene megteremteni az életfeltételeiket. Például kutakat fúrni a Szaharában, mert van ivóvíz odalent. A világ gazdasági erejének és vagyonának több mint a felét a népesség egy százaléka tartja a kezében. Családok, összefonódott csoportok. De őket a kétszázmillió ember sorsa és Európa problémája sem izgatja. Nem érdekeltek az egyébként drága fúrásokban. És a demográfiai folyamatokat is le kell fékezni, az nem megy, hogy ötvenévenként megkétszereződik a térség lakossága.


– Mit tegyünk? Vegyük el az egy százalék vagyonát és ragadjuk magunkhoz a kezdeményezést?

– Erre azt mondom: miért ne?


– Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint nem a migráció, hanem Donald Trump, Kína és Oroszország jelenti a veszélyt a civilizációra.

– A brüsszeli elitet nagyon irritálja Trump elnök győzelme. Tudni kell, hogy ő ugyanarra a gazdasági és politikai bázisra, az USA legerősebb gazdasági talpazatára, a hadiiparra épít, mint Clintonék. De elfáradt és kudarccal fenyegetett a Clinton-féle globális központosítás, a multikulturális logika és a nyomában járó erőszakos külpolitikai és fegyveres fellépés. Mindezt egyébként Európában Merkel képviseli. Donald Trump nem háborúkkal és konfliktusokkal akar dominálni, hanem a termelésre fogott Amerika gazdasági erejével. A globális központosítás helyett személyre, vagyis az adott ország jellemzőire szabott szerződésekkel akar operálni. Ilyen megállapodásokat, ilyen partnerséget pedig csak nemzetállamokkal lehet kialakítani. Ez a régi Amerika taktikája. Trump elnököt dúvadnak ábrázolják, pedig valójában békét hozott.


– Még ő sem aktivizálta a NATO-t a migráció megállítására…

– Most iktatták be, még hozzá sem tudott nyúlni a kérdéshez, még nem tudta lecserélni a Pentagonban és a NATO-ban ülő clintonista katonai adminisztrációt.


– Várjunk? Ön azt nyilatkozta nemrég, hogy már megkezdődött a profi terroristák beszivárgása Európába…

– Igen, és építik a bázisaikat, a hálózataikat. A profik azokat az iszlamistákat, akik eddig gyilkoltak, merényleteket követtek el Európában, csak a kezdeti puhatolózás játékszereiként használták. Hamarosan eljöhet az idő, amikor már nagy tömegeket is képesek lesznek mozgatni, és úgy hajtatnak végre különféle merényleteket, támadásokat, hogy a nyomozás nem az iszlamistákra, hanem más erőkre, például hazafias csoportokra, vagy szélsőjobbos körökre fut ki.


– És ezt meg tudják majd oldani?

– Ez egy szakma. Ha kapok egy tollat meg egy fehér papírt, percek alatt megtervezek egy ilyen akciót. Amennyiben mindezt tényleg a békeidőszak törvényeivel akarjuk kivédeni, akkor a profik komoly előnyhöz jutnak. Azt sem lehet kizárni, hogy laktanyákat támadnak meg, nehézfegyvereket szereznek, esetleg nukleáris eszközökhöz is hozzáférnek. És amennyivel több időt hagyunk nekik a felkészülésre, annál esélytelenebbek leszünk az ellenük vívott harcban. Ha győznek, mindent elpusztítanak, kultúrát, gazdaságot, tudományt egyaránt. Európa pedig visszazuhan a középkorba.

Sinkovics Ferenc