A Demokratikus Koalíció úgy látja, hogy Donald Trump megválasztása esetén destabilizálná Európát, ezért a párt szerint Magyarország számára sem mindegy, hogy kit választanak meg amerikai elnöknek.

Fotó: ShutterStock.com



A DK külügyi kabinetvezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Magyarország csak veszthet azzal, ha Európa gyengül, a DK pedig „nem kér” a republikánus jelöltből. Ara- Kovács Attila úgy fogalmazott, azt nem lepte meg őket, hogy eközben viszont „Orbán Viktor coming outja Trumppal kapcsolatban megtörtént Tusnádfürdőn”. A magyar miniszterelnök legutóbbi washingtoni útja óta ugyanis a Fidesz egyre több tagja próbálja azt közvetíteni a republikánus párt felé, hogy amit Donald Trump mond, azt Orbán Viktor már 15 éve mondja – folytatta.
    
A demokrata Hillary Clinton megválasztása egy nagyobb tragédiával érne fel Orbán Viktor és a Fidesz számára – jelentette ki. Hozzátette, hogy a demokrata elnökjelölt 2011-ben külügyminiszterként már küldött egy levelet a kormányfőnek, amelyben 12 pontban foglalta össze, hogy mit nem helyeselnek a Fidesz politikájában. Azt is kiemelte, hogy másfél évvel később Eleni Tsakopoulos Kounalakis, akkori amerikai nagykövet pedig egy szóbeli jegyzéket adott át.

(Forrás: MTI, fotó: ShutterStock)