A Demokratikus Koalíció szerint a kormány a Czeglédy-üggyel Gyurcsány Ferencet akarja lejáratni.
 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A párt szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a Hír TV csütörtök esti műsorában Czeglédy Csaba azt mondta, előzetes letartóztatása idején rá akarták venni, hogy tegyen hamis tanúvallomást Gyurcsány Ferenc ellen. Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: ezzel bebizonyosodott, hogy Czeglédy Csaba „egy politikai indíttatású koncepciós per áldozata”, Polt Péter legfőbb ügyész pedig Orbán Viktor „bűntársa”. A hatalomnak az üggyel az volt a célja, hogy leszámoljon Gyurcsány Ferenccel – fogalmazott.
    
A politikus azt mondta, hogy a Sukoró-ügyben elítélt Tátrai Miklós és Császy Zsolt is azért vannak börtönben, mert nem voltak hajlandóak hamisan vallani DK elnöke ellen. 
    
„Ezek az emberek hősök, akik példát mutatnak az egész nemzetnek – foglalta össze véleményét Gréczy Zsolt.
    
A szóvivő egy kérdésre azt válaszolta, nem tud arról, hogy börtönből való távozása óta Czeglédy Csaba és Gyurcsány Ferenc találkoztak volna.
    
Czeglédy Csaba csütörtök este hagyta el a börtönt, mert képviselőjelöltként mentelmi jogot kapott és az ügyészség megszüntette az előzetes letartóztatását. A férfi és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás.
    
Polt Péter legfőbb ügyész pénteken viszont indítványt tett a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökénél Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésére.

(MTI)