Ünnepélyes keretek között átadták az új regionális cselgáncstermet Csömörön.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A szerdai megnyitón jelen volt Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, Csömör országgyűlési képviselője, Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, továbbá Tóth László, a magyar szövetség (MJSZ) vezetője.

Az MJSZ támogatásával a diákok és az egyesület jövőbeni tagjai a térség legnagyobb, 300 négyzetméteres tatamiján sportolhatnak.

A Csömöri Torna Egylet (CSTE) az év elején kezdte meg működését, és jelenleg hat szakosztállyal – atlétika, cselgáncs, kosárlabda, sportlövészet, fogathajtás, e-sport – várja a sportolni vágyókat. A dzsúdótermet a sportfejlesztés első ütemének befejezéseként adták át, a második szakaszban pedig egy földszint alá süllyesztett, tíz beállásos, 25 méteres versenylőteret alakítanak ki. A beruházás harmadik ütemében az összes szakosztályt kiszolgáló konditerem és szociális helységek létesülnek.

A csömöri Mátyás Király Általános Iskola diákjai a mindennapos testnevelés részeként a délelőtti és kora délutáni idősávban elsajátíthatják a dzsúdó alapjait, délután pedig az edzések alkalmával versenyszinten is tatamira léphetnek.