Fotó: Demokrata/T. Szántó György

A hajmáskéri református lelkész nemrég különös istentiszteletet tartott, amelyet a határainkat védő katonák és rendőrök tiszteletére ajánlott. Egy katonazenekar református énekeket játszott, Bikádi László Károly, a lelkész pedig a hazánkat és Európát fenyegető veszélyekről beszélt. A balliberális tábor felhördült az igehirdetés hallatán, ami valóban nem állta ki a politikai korrektség próbáját. De nem is akarta.– Az írják, ön rasszista és idegengyűlölő. Kemény vádak, nyilván ezekkel kell majd szembenéznie az egyházi vizsgálat során is…

– Miről beszél?

– A Népszabadság honlapja jól értesült egyházi forrásokra hivatkozott, amikor megszellőztette, hogy vizsgálat indul Bikádi László Károly hajmáskéri református lelkész ellen a szószékről elhangzott szavai miatt.

– Nincs szó vizsgálatról. Tudnék róla, ha indulna, hiszen az egyház legfelsőbb bírói testületének tagja vagyok. Úgy mondják: zsinati bíró. Ismerem a cikket, látszik, hogy a szerző önkényesen értelmezte az igehirdetésemet, nem ismeri a Bibliát, és a hazai Református Egyház felháborodására hivatkozik, holott én még sohasem kaptam annyi támogató üzenetet lelkésztársaimtól, mint most.

– Azért szidják is…

– Érkezett néhány névtelen és arctalan üzenet, olyanok, hogy „rohadj meg, te kis köcsög”. Már maga a stílus meg a gyáva névtelenség is arra vall, hogy ezek a balliberális politikai táborból jöttek.

– Az ön igehirdetése volt az első markáns állásfoglalás a reformátusok részéről migránsügyben. Miért vártak ennyit?

Sinkovics Ferenc interjúja teljes egészében a Magyar Demokrata szeptember 28-i számában olvasható.